things not looking so great for intel lately - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-04-2005, 01:29 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 300
Send a message via Yahoo to mike11973
Default things not looking so great for intel lately

This is an interesting article....intel trying to market more Ghz even though its slower

I'm supprised intel didnt get this deal if it comes to bear seeing as them and microsoft seem to go hand and hand
__________________

__________________
NF7/S Rev2.0 : D25 Modded bios by -=Merlin=-(cpc on)
2500+M @ (250*10)
G.Skill ddr 400LA(TCCD)running 1:1@250
3-3-3-3
Saphire 9800 Pro
cpu-1.8v
ram-2.7v
chipset-1.6v

Knowledge IS power....dont be afraid to be open to it.


<a href=\"http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?run=1493626296\">My aquamark score</a>

overclocking 101
mike11973 is offline  
Old 02-04-2005, 01:35 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

lol, freakin Intel. As I've said....marketing whores, and now it's catching up to them.

As I've also been saying, AMD is comin up, focusin on performance and not marketing.

Go AMD!
__________________

Nubius is offline  
Old 02-04-2005, 01:39 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 284
Default

stop making Intel look bad. Cmon I got an Intel. I love it.
comrad is offline  
Old 02-04-2005, 01:41 AM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

They are making themselves look bad.
Nubius is offline  
Old 02-04-2005, 01:43 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 300
Send a message via Yahoo to mike11973
Default

I"m not doing anything but putting up a link to a article....that is all....take it anyway you want to. Oh and btw my laptop has an intel p4 3ghz in it.
__________________
NF7/S Rev2.0 : D25 Modded bios by -=Merlin=-(cpc on)
2500+M @ (250*10)
G.Skill ddr 400LA(TCCD)running 1:1@250
3-3-3-3
Saphire 9800 Pro
cpu-1.8v
ram-2.7v
chipset-1.6v

Knowledge IS power....dont be afraid to be open to it.


<a href=\"http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?run=1493626296\">My aquamark score</a>

overclocking 101
mike11973 is offline  
Old 02-04-2005, 01:45 AM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

My dads laptop is an Intel......sucks compared to my moms laptop with the 2400+ XP-M in it
Nubius is offline  
Old 02-04-2005, 01:52 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 300
Send a message via Yahoo to mike11973
Default

I agree....I got it with an intel to see how it would pair up against AMD's that I have always owned.....its ok.....does what it is supposed to.....just doesnt feel like 3ghz to me. Its ok...its my wifes and she wanted/uses it all the time anyways. I like my desktop.
__________________
NF7/S Rev2.0 : D25 Modded bios by -=Merlin=-(cpc on)
2500+M @ (250*10)
G.Skill ddr 400LA(TCCD)running 1:1@250
3-3-3-3
Saphire 9800 Pro
cpu-1.8v
ram-2.7v
chipset-1.6v

Knowledge IS power....dont be afraid to be open to it.


<a href=\"http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?run=1493626296\">My aquamark score</a>

overclocking 101
mike11973 is offline  
Old 02-04-2005, 02:04 AM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
I like my desktop.
Here here! I'll drink to that!

Ya know I've found that that BIOS that you have has worked the best thus far on my system, however I'm using the CPC off....wonder if the CPC ON would have any impact on the RAMs performance?

Damn RAM ran at 245 for 6 hours 51 minutes then errored in prime95.

5 BIOS flashes later (yes I'm serious of that many lol) I came back to the merlin one you have except CPC-Off and it wouldn't do 240 past one minute. Thing is bugging me now! Grrr

But I did swap it to slots 1&3 from my original 2&3 so perhaps 2&3 just works out better for my system. Also I'm thinking I can't hit 250MHz because I'm using a gig kit instead of 512mb like you so I don't think my comp wants to handle that much data transfer lol.

But I ordered some thermal epoxy with that bigwater so I can get my SB heatsink to stay (it freakin fell off when the system was on! Glad it didnt hit anything) so yeah, I'm gonna epoxy all my little microsinks on my board. Perhaps that'll make some sort of diff
Nubius is offline  
Old 02-04-2005, 02:10 AM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 300
Send a message via Yahoo to mike11973
Default

I am almost positive it is because of the 1 gig kit vs the 512 kit. In many other forums I have checked at the serious fsb's have been hit with the 512LA's....I'd like to see this in a 1 gig down the road. check this out....he is going for a world record o/c and is using the 512 g.skill La's.
__________________
NF7/S Rev2.0 : D25 Modded bios by -=Merlin=-(cpc on)
2500+M @ (250*10)
G.Skill ddr 400LA(TCCD)running 1:1@250
3-3-3-3
Saphire 9800 Pro
cpu-1.8v
ram-2.7v
chipset-1.6v

Knowledge IS power....dont be afraid to be open to it.


<a href=\"http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?run=1493626296\">My aquamark score</a>

overclocking 101
mike11973 is offline  
Old 02-04-2005, 02:21 AM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Yeah, it's depressing though =/

This just proves overclocking is a drug lol I should be happy with DDR480 in my socket A system with 1gb of it at that, but noooo you always want more!

I got 3696/3440 in sandra with the CPC-ON vs like 3654/3378 with CPC-Off, lets see how long it holds in prime though =/

Also I wonder if the NB mod would help it out. I'd like to bring it down to 1.4 in the BIOS then volt mod it up to 1.7, so that way I basically have a selection of 1.7-2.0 and it just might help get that 250, but I'm terrified of trying it now lol after frying that other board, although if I just measure the voltage from spot 2 instead of 1, there's nothing for it to spark against

EDIT: Checking that link now. I've seen them use similar liquid that I thought was called something like Hydrofluoride that's the same thing. Doesn't conduct electricity....I need some of that in my liquid cooling kit so I don't have to worry about leaks except I believe it's expensive as all hell.
__________________

Nubius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.