Thermal Paste on GPU....which method? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-10-2008, 02:22 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
mgcook's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: North Carolina
Posts: 1,723
Send a message via AIM to mgcook
Default Thermal Paste on GPU....which method?

Ok I took apart my Ultra. I'm going to put some of my MX-1 the GPU and the ram and whatever else needs it.

Do I use the line or the blob method for the GPU? the GPU is larger than a CPU.
__________________

mgcook is offline  
Old 02-10-2008, 02:24 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Thermal Paste on GPU....which method?

Use a blob i guess since it's how most people do it.
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 02-10-2008, 02:32 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 142
Default Re: Thermal Paste on GPU....which method?

Erhm...Do people normally do that? What if your not overclocking that much?
jeller is offline  
Old 02-10-2008, 02:33 PM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Thermal Paste on GPU....which method?

Quote:
Originally Posted by jeller View Post
Erhm...Do people normally do that? What if your not overclocking that much?
Normally do what? Take apart the HSF from the GFX card? Then no...
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 02-10-2008, 03:10 PM   #5 (permalink)
Techalicious
 
Redmo0n's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Perth, Australia
Posts: 1,566
Send a message via MSN to Redmo0n
Default Re: Thermal Paste on GPU....which method?

Yeh just smear it all over that sucker :P

Also, where would you apply TP to ram? O.o
__________________
Back to stay?
Redmo0n is offline  
Old 02-10-2008, 03:29 PM   #6 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Thermal Paste on GPU....which method?

Quote:
Originally Posted by Redmo0n View Post
Yeh just smear it all over that sucker :P

Also, where would you apply TP to ram? O.o
on the ram, then stick on ramsinks.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 02-10-2008, 05:14 PM   #7 (permalink)
Techalicious
 
Redmo0n's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Perth, Australia
Posts: 1,566
Send a message via MSN to Redmo0n
Default Re: Thermal Paste on GPU....which method?

Quote:
on the ram, then stick on ramsinks.
ahhk, Is it vital for TP to be on the ram sticks?

Does it come stock?
__________________
Back to stay?
Redmo0n is offline  
Old 02-10-2008, 05:46 PM   #8 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Thermal Paste on GPU....which method?

I don't think it's vital. He just replaced his TP because his HSF covers both the GPU and the ram.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 02-10-2008, 06:24 PM   #9 (permalink)
I feel funny...
 
thirdshiftdj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lowell,Ma
Posts: 3,808
Send a message via AIM to thirdshiftdj
Default Re: Thermal Paste on GPU....which method?

I smeared it. I tried doing the blob but I used too much doing it.
__________________
NUFFIN!
thirdshiftdj is offline  
Old 02-10-2008, 08:17 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 142
Default Re: Thermal Paste on GPU....which method?

Putting thermal paste on a graphics card, I meant.
__________________

jeller is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best technique for applying thermal paste? Mordred Overclocking and Modding 14 01-29-2008 01:39 PM
How do I put on thermal paste? aetherh4cker System Upgrades 2 01-06-2008 12:12 AM
Tuniq thermal paste questions... Raknor Overclocking and Modding 2 10-28-2007 09:34 PM
How often should I change the Thermal Paste? pinoy3000 New Systems | Building and Buying 16 08-28-2007 06:20 AM
Removing Thermal Paste? phucng_10 Overclocking and Modding 10 08-05-2007 03:01 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.