Thermal Paste - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-11-2008, 03:11 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 95
Default Thermal Paste

I have an artic cooling freezer pro and mx-2 paste. The freezer pro already has a paste on it. Should I keep that paste or put some of my MX-2 instead. Also do i put paste onto my q6600 as well?
__________________

Cuong is offline  
Old 02-11-2008, 03:12 PM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Thermal Paste

The paste on that heatsink is MX-2 anyways, or something close to it. Don't clean it off, keep it on.
__________________

Ste is offline  
Old 02-11-2008, 03:13 PM   #3 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Thermal Paste

The HSF has MX-2 pre-applied.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 02-11-2008, 03:27 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 95
Default Re: Thermal Paste

what about the cpu. should i put some on that too?
Cuong is offline  
Old 02-11-2008, 04:07 PM   #5 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Thermal Paste

No. The paste is already on the HSF. When you put it on, the paste will spread and fill the space between the CPU and HSF.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 02-11-2008, 10:29 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
alexsabree's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: United States
Posts: 1,845
Default Re: Thermal Paste

How is that cooler compared to the tuniq tower?
alexsabree is offline  
Old 02-11-2008, 11:26 PM   #7 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,516
Default Re: Thermal Paste

Quote:
Originally Posted by alexsabree View Post
How is that cooler compared to the tuniq tower?
It's a great cooler, especially for such a low price. I idle at 23-25, and around 42 load.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 02-12-2008, 01:01 AM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default Re: Thermal Paste

I made the mistake of buying as5, since i used the mx2 that came on it and its fine.
__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Old 02-12-2008, 09:20 AM   #9 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default Re: Thermal Paste

Mistake lol , its just thermal paste, they pretty much work the same. Difference are 3c-2c in temps.
__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Old 02-12-2008, 11:04 AM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Thermal Paste

I actually bought some mx-2 with my last newegg order just to test it out. Running low on my as5 so i figured i'd give the mx-2 a try and see if theres any real world difference.
__________________

__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best technique for applying thermal paste? Mordred Overclocking and Modding 14 01-29-2008 01:39 PM
How do I put on thermal paste? aetherh4cker System Upgrades 2 01-06-2008 12:12 AM
Tuniq thermal paste questions... Raknor Overclocking and Modding 2 10-28-2007 09:34 PM
How often should I change the Thermal Paste? pinoy3000 New Systems | Building and Buying 16 08-28-2007 06:20 AM
Removing Thermal Paste? phucng_10 Overclocking and Modding 10 08-05-2007 03:01 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.