Temps - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-12-2006, 04:02 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 57
Default Temps

Ok So I am using everest ultimate to do some stress testing and to monitor temps. I know that the E6600 C2D is not suppose to go over 60 C does that mean the cpu or does that mean the cores, becasue I am getting readings of 75 C for both cores and a reading of only 47 C for the cpu itself.

Thanks in advanced
__________________

ssjgoku24 is offline  
Old 10-12-2006, 04:12 PM   #2 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Looks normal for Intel to me. Got any marshmallows to toast?
__________________

__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 10-12-2006, 04:16 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 57
Default

Well I need to know what to look at though should I be paying attention to my cores or to the cpu temp ???
__________________
-Asus P5W DH Deluxe
-C2D E6600
-G.Skill F2-6400PHU2-2GBHZ
-Hiper 580watt Psu
-Zalman CNPS9500 AT
-BFG geforce 7300 PCI-E
-Logisys clear blue
-250 Segate Barracuda
ssjgoku24 is offline  
Old 10-12-2006, 04:19 PM   #4 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

I use Everest Home Edition and focus on the cpu temp. I dont see a core temp anywhere unless its an ultimate thing.
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 10-12-2006, 04:22 PM   #5 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

core 2 duo's run much cooler than those temps.. but i too am having the same problem, i'm at 49 degrees celcius.. yikes, but only because the thermal paste on it is on incorrectly... because i had the cpu taken in and out many times from all the rma's and such and reseating.. and leaving it in its box after several attempts......

i've seen people idoling at 32's and such on stock hsf.. which i'm jealous of... lol, but i'm about to get some as5 from my friend to fix this problem
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 10-12-2006, 06:11 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 223
Default

Mines at 36-40, with AR5 and a Zalman 9500. Its running at stock clock speeds too. Im curious about the temps also.
__________________
i5 3570k (OC to 4.2 mhz)
Geforce 650 Ti Boost 2gb
16 MB RAM
Windows 7
Da11en47 is offline  
Old 10-12-2006, 06:17 PM   #7 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

ya, it shouldn't be that high... how much thermal paste did you apply?
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 10-12-2006, 06:23 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 223
Default

A straight line down the middle of the processor, just like the instructions said on the AR5 website. "Toothpick width"
__________________
i5 3570k (OC to 4.2 mhz)
Geforce 650 Ti Boost 2gb
16 MB RAM
Windows 7
Da11en47 is offline  
Old 10-12-2006, 06:30 PM   #9 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

ar5??? what kinda paste is that... i'm used to hearing about artic silver 5 (as5)
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 10-12-2006, 07:14 PM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 57
Default

My cpu is oc'ed 50% running at 46 C under load Although I had crappy thermal paste. Thanks for answering my orginal question SHAWN I think that I'll just pay attention to the cpu temp not the core 1 and core 2.
__________________

__________________
-Asus P5W DH Deluxe
-C2D E6600
-G.Skill F2-6400PHU2-2GBHZ
-Hiper 580watt Psu
-Zalman CNPS9500 AT
-BFG geforce 7300 PCI-E
-Logisys clear blue
-250 Segate Barracuda
ssjgoku24 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.