system temps - ok ? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-22-2006, 05:39 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 30
Default system temps - ok ?

HI,

i am running an e6300 overclocked to 2.1 gig (that's as far as my mobo will take it). DDR 400 ram at 200mhz.

Hmonitor tells me my cpu is running at 41 deg and the mobo is 37 deg.

I have a zalman 7700-cu cooler fitted to the cpu it's set at it's lowest setting of 950rpm.

Are these temps ok ?

sorry but i know very little about this. Learning as i go.

cheers,
__________________

talisman is offline  
Old 09-22-2006, 06:58 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

it wasn't particularly necessary for you to create another post for this, you could have used your last thread

those temps are fine.....however as you said in your other thread the temperatures remain static so it's not particularly reliable
__________________

Nitestick is offline  
Old 09-22-2006, 09:52 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 30
Default

sorry i forgot i'd posted it already..doh!!

too much burning the candle at both ends..

thanks for the reply.
talisman is offline  
Old 09-22-2006, 05:16 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 63
Default

Your temps are well within range but to make sure they are stable try running a benchmark program which is system intensive for a couple of hours and keep an eye on the temps if your system still remains below 50 then your good to go.
__________________
SPEEEED UP Windows XP using the secret tweaks in these videos.
toniaxp is offline  
Old 09-22-2006, 08:30 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 30
Default

can you suggest which one to run please ?

thanks
talisman is offline  
Old 09-22-2006, 09:31 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Prime 95.

EDIT: To use it, install and run it, then go to Options > Torture Test > In-Place Large FFT's.
__________________

__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.