system temperature 60 degrees C - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-09-2007, 01:00 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
advancedgeek's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 643
Send a message via AIM to advancedgeek Send a message via MSN to advancedgeek Send a message via Yahoo to advancedgeek
Default system temperature 60 degrees C

My newly bought motherboard and cpu which is ga-965p-ds3 and E6320. I have not overclocked my cpu but recently i bought a new 8800 gts 320mb. is 60 degrees alright? it seems my cpu runs at around 55 in half load but system remains to be around 60. is it because my cpu runs at 1066 mhz fsb or 266mhz front bus?
__________________

advancedgeek is offline  
Old 06-09-2007, 01:01 AM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: system temperature 60 degrees C

no, did you use thermal paste?
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 06-09-2007, 01:11 AM   #3 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: system temperature 60 degrees C

If its a high Over Clock (Like above 35 to 45% increase in speed) then those temps are ok.

I only just hit 60C when stress testing @ 3.41 Ghz.

You need to worry when it gets above 60C and stays there for a long time.
Ste is offline  
Old 06-09-2007, 01:14 AM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: system temperature 60 degrees C

thats stock..
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 06-09-2007, 01:17 AM   #5 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: system temperature 60 degrees C

Quote:
Originally Posted by peterhuang913 View Post
thats stock..
IF so then something is very very wrong.
Ste is offline  
Old 06-09-2007, 01:18 AM   #6 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: system temperature 60 degrees C

thats what i thought, unless thats gpu
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 06-09-2007, 01:24 AM   #7 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: system temperature 60 degrees C

Its possible that the sensor is wacked...
Ste is offline  
Old 06-09-2007, 01:40 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2006
Location: New Stanton, Pennsylvania
Posts: 1,017
Send a message via AIM to psp_crazy1
Default Re: system temperature 60 degrees C

the 965p sensors are whack. some read 15 too high... some read 15 too low...
__________________
AMD 4850 - e4300 / Tuniq
Gigabyte DS3 - Gskill NQ 2gb
WD 200gb - Hitachi 60gb
Ultra ATX wizard case - Xcilio 500 watt


Toshiba Satellite A305
Sony Vaio VGN-BX560B
Sony Vaio (P3, 256mb RAM)
psp_crazy1 is offline  
Old 06-09-2007, 01:51 AM   #9 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: system temperature 60 degrees C

Even if it where 45C at stock, still way to high.

Should be between 18C and 24C at idle and stock.. (But, again room temp makes a big difference)
Ste is offline  
Old 06-09-2007, 01:55 AM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2006
Location: New Stanton, Pennsylvania
Posts: 1,017
Send a message via AIM to psp_crazy1
Default Re: system temperature 60 degrees C

my room (more like house..) is always at 78... my mom is lame and always cranks up the heat, so its like 80 in my room, hence, my cpu idles at 35...
__________________

__________________
AMD 4850 - e4300 / Tuniq
Gigabyte DS3 - Gskill NQ 2gb
WD 200gb - Hitachi 60gb
Ultra ATX wizard case - Xcilio 500 watt


Toshiba Satellite A305
Sony Vaio VGN-BX560B
Sony Vaio (P3, 256mb RAM)
psp_crazy1 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Issue with BF2 on my E510 dykzeulb PC Gaming 8 10-21-2007 04:26 PM
AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor Utilities & Updates Osiris Overclocking and Modding 6 05-31-2007 01:41 PM
System randomly auto-reset and auto-off/-on tbytes Hardware Repairs and Troubleshooting 2 05-11-2007 01:10 AM
User Locked Out of Account....Its Weird Though.... qbbraveheart Computer Networking and Internet Hardware 2 05-07-2007 09:58 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.