Slow bootup - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-20-2005, 02:09 PM   #11 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 78
Default

Ive had a couple suggestions.

1. disable the RAID in the BIOS (Im not using RIAD)

2. Change the jumper on the HD to CS?


????
__________________

__________________
What are all these extra screws for?
-=DFOX=- is offline  
Old 01-20-2005, 02:54 PM   #12 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 595
Send a message via AIM to Roshi229 Send a message via Yahoo to Roshi229
Default

Quote:
that the part that comes with the ASUS board that has a joystick controller hookup and another serial port plus two more USB ports? I didnt put that in when I put it together
Go into Bios and disable the Promise Controller. That will stop the "error". Actually that is not an error, it is just the motherboard trying to read a hard drive on the Raid controller and not finding anything. After you make this change, post exactly what the CMOS error says. Hope this helps

do not change the jumper on the HD to CS
won't do a bit of good!!!

get rid of Raid - yes
HD to CS - NO
__________________

__________________
http://www.kbdigisol.com

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search first, ask later!\"></form>
powered by emily .
Roshi229 is offline  
Old 01-20-2005, 03:00 PM   #13 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 595
Send a message via AIM to Roshi229 Send a message via Yahoo to Roshi229
Default

for all your asus needs
http://www.techsupportforum.com/arch....php/f-87.html
__________________
http://www.kbdigisol.com

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search first, ask later!\"></form>
powered by emily .
Roshi229 is offline  
Old 01-21-2005, 09:09 PM   #14 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 78
Default

Ok, I disabled raid, promise and that helped a bit, looks like where Im stuck the longest is the blinking cursor on an all black screen, that goes on for 40 seconds. What does this mean? Looking for boot up info? I did not partition my HD, could that be it?
__________________
What are all these extra screws for?
-=DFOX=- is offline  
Old 01-26-2005, 10:20 AM   #15 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 78
Default

FIXED!! All I did was move the HD jumper from MSater to CS, it fires up in less than 20 seconds now, very sweet, thanks all.
__________________

__________________
What are all these extra screws for?
-=DFOX=- is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.