Slight P4 3.4 OC, Results? *pictures* - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-19-2005, 06:13 PM   #11 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Look in your pics. In the information provided on the RAM, it'll say Int Buffr and at the bottom says Bandwidth Efficiency 60% after you OC'd it. Originally it was at 75% and the OC lowered it's efficiency.

I cant see the Float Buffr because you have it cut off a little before that.

Perhaps it has to do with DDR2 just not being quite as effective as DDR yet or something, but those seem like awfully low numbers.
__________________

Nubius is offline  
Old 02-20-2005, 12:18 AM   #12 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

Well, I figure the best way to cure that problem is to go higher

Got it to 3.9GHz. The funny thing is the memory effeciency you mentioned actually got a little better. Although it still sounds likes its low. Is there anything to do about it or is that just a "o well" sort of thing.

CPU-Z


Memory Bench


The thing is holding stable so I will consider pushing higher but I don't know. Still want to get that cooling first. Although the temps haven't changed from the last OC, ~40 idle and ~60 load.
__________________

__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Old 02-20-2005, 01:13 AM   #13 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

The thing I've seen most effect bandwidth efficieny was general different custom BIOS's, but since you're using an Intel and DDR2, I couldn't point you in any direction. It could be because DDR2 or something simply isn't efficient at this point in time.

Could be an 'oh well' type thing, because I couldn't directly tell you how to 'fix' it really....I just remember when coming to OC'ing the RAM some people were getting anal when it dropped into the 80% and RAM running at only 60% efficiency seems out of place
Nubius is offline  
Old 02-20-2005, 12:10 PM   #14 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

Thanks for all the info Nubius. It would be nice if someone with a similar setup could post results. P4 w/DDR2, anyone?
__________________

__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.