SLI question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 10-24-2005, 09:45 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Oct 2005
Posts: 65
Default SLI question

Hey I could go ask our friend mr Google but you guys already know the answer.

How does SLI work, do you run two cards nexdt to each other and in that case how do you find a MB that has two PCI-E slots ?

Now I have never seen a PCI-E MB so I am assuming thats just like the old PCI slots so the MB infact has 4 or so ?

Is it like the good old days with the Voodoo cards where you ran a cable from one card to the next ?

leeslangley is offline  
Old 10-24-2005, 11:16 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Sep 2005
Posts: 70
Send a message via AIM to ZeroStrife49

Whoa, youre way off. Most a single PCI-e mobo will have only one PCI-e slot, and an SLi mobo will have 2. the rest of the slots will be PCI. For SLi, you insert identical VidCards in each PCI-e slot and use the bridge to attach them together. So to find a Mobo with SLi, go with the nVidia n-Force 4 SLi chipset, its the best.

K . D . M
ZeroStrife49 is offline  
Old 10-24-2005, 11:46 AM   #3 (permalink)
Do not Stare at my Avatar
Ste's Avatar
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,571
Send a message via MSN to Ste

PCI E 8x are backwards compatible with PCI cards, however PCI E 16X is only for graphic cards at the moment. ATI's crossfire is cheaper to do, IMO because you don't have to have a identical cards, 1 is the 'master" and the other one can be a different card to my knowledge.
Ste is offline  
Old 10-24-2005, 02:47 PM   #4 (permalink)
Join Date: Oct 2005
Posts: 10

hi buddies

have you seen loser link removed
its a great site for hardware products

loser link removed
tony is offline  
Old 10-24-2005, 03:10 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH

dude no one cares tony i hope this guy gets banned, hes been posting that everywhere

and SLI is just a waste of money, i mean you think you would bet twice the performance but really you only get like 10-20%
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 10-24-2005, 03:19 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi

agreed entirely! SLI is a money pit unless you're in a benchmarking competition.



<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb

Great FORD TRUCK resource:
FghtinIrshNvrDi is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:04 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.