SLI + 2nd monitor - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-09-2008, 02:52 AM   #11 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: SLI + 2nd monitor

If you use SLI with two monitors, you're not going to get optimal performance.
Attach a monitor to each card without SLI, and you get 100% of a card's performance per monitor, instead of maybe 70-80% (140-160% performance with SLI /2 because of two monitors)
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 06-09-2008, 10:53 AM   #12 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: SLI + 2nd monitor

NAh apok, thats the reason i came up with this guide. You get your full SLI performance on the main monitor while using a THIRD (or 2nd in the case of a gx2) card for the 2nd monitor.
__________________

__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 06-09-2008, 11:20 AM   #13 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: SLI + 2nd monitor

But can you run games across both monitors?
If you're running a cheap card for the second monitor, would you just get a lot lower fps?

That's why I said use a monitor on each card....
__________________
Apokalipse is offline  
Old 06-09-2008, 02:19 PM   #14 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: SLI + 2nd monitor

Nah, you use the SLI card/cards for gaming on the main monitor and the "extra" card for running a 2nd monitor for other applications.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 06-09-2008, 03:12 PM   #15 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: SLI + 2nd monitor

Yeah, I get that.
Though if you wanted the game to span across both monitors, it would be better to not have SLI/Crossfire, and just run a monitor off each card.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 06-09-2008, 04:02 PM   #16 (permalink)
Ninja Stargate Addict
 
Da Viksta's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Oxford/Leeds (UK)
Posts: 431
Send a message via MSN to Da Viksta
Default Re: SLI + 2nd monitor

would that actually work? i thought you cant really use 2 gpus for a game if they arent is SLI/CF...
__________________
CPU: Intel Core 2 Quad Q9450 @ 3.4GHz
Motherboard: Foxconn Blackops X48
Memory: 8GB DDR3 (1361MHz)
Graphics: ATI 5850 1GB GDDR5
Hard Drives: 1 x 500GB, 1 x 1TB
Case: Antec 900
OS: Server 2008 R2 64bit
Da Viksta is offline  
Old 06-09-2008, 04:05 PM   #17 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: SLI + 2nd monitor

Quote:
Originally Posted by Da Viksta View Post
would that actually work? i thought you cant really use 2 gpus for a game if they arent is SLI/CF...
I tried it with my 3870's, and it works
__________________
Apokalipse is offline  
Old 06-09-2008, 05:28 PM   #18 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: SLI + 2nd monitor

Ya, i havent bothered trying to game with the monitors spanned. I have a hard keeping up with whats going on on a single 24" monitor, much less 2.
__________________

__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SLI ready RAM? Is it any better? What does SLI mean for RAM? StealthTools Overclocking and Modding 12 04-17-2008 09:27 PM
SLI + Dual Monitors WORKS.... Black Falcon 921 Monitors, Printers and Peripherals 4 03-22-2008 10:34 AM
SLI + 2nd monitor veedubfreak New Systems | Building and Buying 1 11-10-2007 01:35 AM
Dual Monitor Issue Ultra Steel Hardware Repairs and Troubleshooting 4 04-18-2007 08:03 AM
Looking for a new Computer Monitor ? Try this one.. Osiris New Systems | Building and Buying 14 04-07-2007 09:26 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.