SINGLE 5.25" BAY 6" LCD MOD question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-30-2006, 06:26 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 44
Default SINGLE 5.25" BAY 6" LCD MOD question

i just have one question...

how do you connect the LCD to your pc so that it would be your secondary monitor? do u have to connect it to your graphics card too? do u have to have a TV tuner too?

sorry for the semi-stupid question, but im not really good in electronics. but after seeing the casemodgod site, i was thinking of taking a basic electronic class.. id love to make modding a hobby.

this is the site:

http://www.casemodgod.com/new_page_35.htm
__________________

duayne is offline  
Old 05-30-2006, 06:45 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

after a quick look at the tut it would seem that you need to tap into either a composite or s-video signal on your card.
__________________

Nitestick is offline  
Old 05-30-2006, 06:47 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 219
Default

just connect it to one of the connections at the back of your graphics card.

you only need a tv tuner card if you want to watch tv on it
__________________
AMD 3000+
2gb RAM
X800 PCI-e
80gb + 250gb WD HDDs
X-FI Xtreme Music
DVD/CD-RW Drive
IfYouHaveToAsk is offline  
Old 05-30-2006, 06:49 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 44
Default

u mean, connecting the VIDEO IN of the LCD to the one slot of the graphics card? would that do the job?

thanks..
duayne is offline  
Old 05-30-2006, 07:27 AM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

i don't know what you mean by slot but i guess you mean the VGA/DVI connector. if thats the case i would say no. like i said it would need to be connected to either composite video or s-video. it could be done pretty easily by extending the appropriate cable down to the slot cover above the graphics card and cutting a notch in the slot cover for the cable. get the cable through the notch, attach the slot cover and plug it in.
Nitestick is offline  
Old 05-30-2006, 10:02 AM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 44
Default

oh yeah..i get it now.

thanks.
duayne is offline  
Old 05-30-2006, 11:08 AM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 44
Default

another question...

if i have a tv tuner that has s-video out, shall i connect the lcd to the tv tuner rather than to the s-video out of the graphics card? can i still use the lcd as secondary monitor even if its connected to the tv tuner?
duayne is offline  
Old 05-31-2006, 04:44 AM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

i haven't seen a tuner with an s-video out. the plug is an s-video in.
Nitestick is offline  
Old 05-31-2006, 07:35 AM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 44
Default

oh sorry.. s-video in i mean..
duayne is offline  
Old 06-01-2006, 04:29 AM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

thats the thing......s-video in means its an input. it is to connect an s-video signal to the computer. not an s-video signal from the computer to something else
__________________

Nitestick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.