Simple yet strange (performance) issue when gaming in XP - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-05-2006, 07:20 AM   #11 (permalink)
Monster Techie
 
FlashDude's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: NB, Canada
Posts: 1,232
Send a message via MSN to FlashDude
Default

Maybe I missed it but did you uninstall and reinstall the game?
__________________

__________________
FlashDude is offline  
Old 11-05-2006, 07:42 AM   #12 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 8
Default

Yep.
__________________

Drakhir is offline  
Old 11-05-2006, 08:18 AM   #13 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 670
Default

is your hd activity light coming on during these short breaks in the gameplay?

maybe a far shot, but its happened before that some program running in the background which is accessing the hd every second or 2 and freezes everything else...

so my suggestion would be to fire up msconfig, (start > run: msconfig) go along to the last tab called "startup" and disable everything except driver apps etc (like the ATI Tray app).

after you do that, restart and see if its made any differences, if it has, you'll know its a program that you have on automatic startup, which narrows it down immensely.
__________________
<img src=\"http://i25.photobucket.com/albums/c62/HAVOC2k5/Sempron_Userbar.png\">
Raekwon is offline  
Old 11-05-2006, 08:41 AM   #14 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 8
Default

Yes I have thought about that, but I always get stumped on what I should and shouldnt axe from the startup list

obviously, windows system and driver apps, but there are few others in there that i dont know much about
Drakhir is offline  
Old 11-05-2006, 09:29 AM   #15 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,057
Send a message via AIM to zerodayATK
Default

well google them and there is one site that has a data base of starup stuff so you dont terminate the wrong thing and if you uncheck it and you need it cant you just go back and re check it?
__________________

__________________

FORMERLY THEYOYOKID303
zerodayATK is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.