Should I push the CPU farther? - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-27-2008, 07:03 PM   #31 (permalink)
The Bulldog
 
zmatt's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: In an empty Ramen packet
Posts: 4,660
Default Re: Should I push the CPU farther?

Yeah I haven't seen them get over 3.3ghz very well. Once you get there your vcore has to go up pretty high.
__________________

__________________


ポップ・タルトが大好きです。
<<<<<<<Rep is always welcome
Ultimate Guitar exercises/ Songs for technique
zmatt is offline  
Old 10-27-2008, 07:08 PM   #32 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: Should I push the CPU farther?

i'd push the e2200 for all its worth. just don't burn out the mobo
__________________

__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Old 10-27-2008, 07:40 PM   #33 (permalink)
Electical Engineer
 
BongWizard's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: OZ
Posts: 916
Send a message via AIM to BongWizard Send a message via Yahoo to BongWizard
Default Re: Should I push the CPU farther?

Quote:
Originally Posted by Peter.Cort View Post
i'd push the e2200 for all its worth. just don't burn out the mobo
+1

if you got another CPU, go for it!
__________________

NZXT Lexa BlackLine w/ Red LEDs | Corsair TX-750 | Gigabyte EP45-DS3P | Intel Core 2 Quad Q9300 @ 3.6GHz
2x 2GB Kingston HyperX PC2-6400 @ 960MHz (5-4-4-13) | 3x Seagate Barracuda 7200.11 500GB HDD in RAID5
2x HIS Radeon HD 4850 @ 761/1129 in CrossFireX w/ Thermaltake DuOrbs | Creative X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro



Got a problem?? Click Here before posting!

BongWizard is offline  
Old 10-28-2008, 05:25 PM   #34 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2008
Location: San Diego
Posts: 1,958
Send a message via AIM to Burn
Default Re: Should I push the CPU farther?

Quote:
Originally Posted by vernong1992 View Post
Whoa.. who bought this back up...


Well XDRox was just seeing how high he can go... he had no experience in overclocking and crazily/selfishly went to 1.77 core to get 3.7ghz.. I do not recommend even going near that, unless you have the dough to pay for another one..
Yeah i actually have his chip, he was my math teacher last year and i mooched it off of him. He nor i care about the chip, we just want to see how high it can go. And i have another chip, my e6550, just having some fun with the e2200
Burn is offline  
Old 10-28-2008, 06:17 PM   #35 (permalink)
Electical Engineer
 
BongWizard's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: OZ
Posts: 916
Send a message via AIM to BongWizard Send a message via Yahoo to BongWizard
Default Re: Should I push the CPU farther?

then i wanna see you trash the thing... take it to the limit and then some!
__________________

NZXT Lexa BlackLine w/ Red LEDs | Corsair TX-750 | Gigabyte EP45-DS3P | Intel Core 2 Quad Q9300 @ 3.6GHz
2x 2GB Kingston HyperX PC2-6400 @ 960MHz (5-4-4-13) | 3x Seagate Barracuda 7200.11 500GB HDD in RAID5
2x HIS Radeon HD 4850 @ 761/1129 in CrossFireX w/ Thermaltake DuOrbs | Creative X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro



Got a problem?? Click Here before posting!

BongWizard is offline  
Old 10-28-2008, 07:47 PM   #36 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2008
Location: San Diego
Posts: 1,958
Send a message via AIM to Burn
Default Re: Should I push the CPU farther?

im planning on it, lol
Burn is offline  
Old 10-30-2008, 05:23 PM   #37 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2008
Location: San Diego
Posts: 1,958
Send a message via AIM to Burn
Default Re: Should I push the CPU farther?

I have it at 3.5 right now, but every time i try to go for 3.6 mobo wont post and i have to reset the cmos settings. I guess ill just throw 1.8vcore at it and see how it goes lol
Burn is offline  
Old 10-30-2008, 08:35 PM   #38 (permalink)
Electical Engineer
 
BongWizard's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: OZ
Posts: 916
Send a message via AIM to BongWizard Send a message via Yahoo to BongWizard
Default Re: Should I push the CPU farther?

crank the voltage on the core and the NB to get more stability... whats the RAM running at? and what voltage?
__________________

NZXT Lexa BlackLine w/ Red LEDs | Corsair TX-750 | Gigabyte EP45-DS3P | Intel Core 2 Quad Q9300 @ 3.6GHz
2x 2GB Kingston HyperX PC2-6400 @ 960MHz (5-4-4-13) | 3x Seagate Barracuda 7200.11 500GB HDD in RAID5
2x HIS Radeon HD 4850 @ 761/1129 in CrossFireX w/ Thermaltake DuOrbs | Creative X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro



Got a problem?? Click Here before posting!

BongWizard is offline  
Old 10-31-2008, 04:37 PM   #39 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2008
Location: San Diego
Posts: 1,958
Send a message via AIM to Burn
Default Re: Should I push the CPU farther?

i havent tried raising the NB volts yet, i will do that next. My ram is at 800mhz, with 2 volts. it doesnt overclock well so i dont mess with it too much. What are average temps for the NB? mine sits around 50c, this good or bad?
Burn is offline  
Old 10-31-2008, 05:41 PM   #40 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2008
Location: San Diego
Posts: 1,958
Send a message via AIM to Burn
Default Re: Should I push the CPU farther?

lol i would if i could, the hightest my 680i goes is 1.8
__________________

Burn is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Looking to get a new GFX Card and possibly a CPU... What cooling would I need? EliteScouter Overclocking and Modding 17 04-19-2008 11:20 PM
Faulty motherboard or CPU! Plz Help! electricsashimi Hardware Repairs and Troubleshooting 6 03-19-2008 09:59 PM
Overclocked 3.2ghz Pentium D processor by 15% EliteScouter Overclocking and Modding 1 12-19-2007 11:52 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.