Should i overclock ? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-09-2007, 07:22 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
kurtowns's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Australia,Nsw
Posts: 129
Question Should i overclock ?

Should i over clock my cpu ? i watched a review on someone overclocking the exact same proccessor i have pentium d 940 3.2ghz they got it to 4.4ghz !!!

Pentium D 940 Intel PCSTATS Review - Overclocking the 3.2GHz chip

So will overclocking kill my the hardware quicker ? i want this system to last atleast 3 years i guess...
__________________

kurtowns is offline  
Old 08-09-2007, 10:05 AM   #2 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Should i overclock ?

Don't worry about the CPU's lifespan. Their average lifespan, is about 10 years. Go ahead and overclock that thing.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 08-09-2007, 10:49 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
kurtowns's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Australia,Nsw
Posts: 129
Default Re: Should i overclock ?

Well i just checked the bios & at the moment the cpu is clocked @ 200mhz & the highest i can set it to is 234mhz so how many mhz should i increase it by ?
kurtowns is offline  
Old 08-09-2007, 11:21 AM   #4 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Should i overclock ?

Try 210 first. Stress it. If all goes well....215. Stress it. If a clock doesn't go well, you can up the voltage on the vcore, one notch. This depends on your temperatures as well. If the load temperature, gets higher than 55c whiile stressing, it's a good idea to stop right there.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 08-09-2007, 09:30 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
kurtowns's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Australia,Nsw
Posts: 129
Default Re: Should i overclock ?

Ok thanks but i cant see vcore anywere in the bios ?
kurtowns is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Change of plans.. I'm going Q6600 and possibly overclock Mechtech3000 New Systems | Building and Buying 18 08-08-2007 12:26 PM
Safe overclock speed? Haoming Overclocking and Modding 6 08-01-2007 12:20 AM
wanting to overclock my E6420 Snake64_009 Overclocking and Modding 12 07-16-2007 03:43 AM
ATi x1950xt overclock....? OnlyCurious New Systems | Building and Buying 11 07-14-2007 03:13 PM
First TIme Overclock, PC not working now. HELP!!!! mvpo.geo Overclocking and Modding 10 04-13-2007 08:29 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.