Should i get this ? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-16-2007, 04:49 PM   #1 (permalink)
-Deactivated-
 
Oreo's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: England
Posts: 5,723
Send a message via MSN to Oreo
Default Should i get this ?

I thought this was a bargain... is it ?

Tekheads.co.uk

1066 PC8500 2GB Kit TekHeads own kit for £68

I thought i might get it in my quest to overclock my E6300 as far as possible, and my PC5300 aint gona cut it .

I dont know how stable and good this will be for overclocking when lowering timeings etc etc ?

Also another question. Whys the E6750 cheeper than the E6700 ? Which will be faster ? whats the difference ?
__________________

__________________
-Deactivated-
Oreo is offline  
Old 07-16-2007, 05:08 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Should i get this ?

thats cheap value ram, aint going to perform too well
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 07-16-2007, 05:14 PM   #3 (permalink)
-Deactivated-
 
Oreo's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: England
Posts: 5,723
Send a message via MSN to Oreo
Default Re: Should i get this ?

meh...
__________________
-Deactivated-
Oreo is offline  
Old 07-17-2007, 01:26 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Brinson's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,195
Default Re: Should i get this ?

I have crap value ram in my PC and it works fine. Prolly wouldn't do too well under OCing...but I just needed lots of ram for the things I do which actually use it all up. If you don't want to OC it I don't think it makes -that- much of a difference.
__________________
Antec 300 Illusion
430w Antec Earthwatts
AMD Q4 640 Propus
2x4gb Patriot DDR3 1333
750gb Seagate 7200.11 Hard Drive
Brinson is offline  
Old 07-17-2007, 01:47 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
meat_helmet's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,119
Default Re: Should i get this ?

Yeh its cheap stuff, probably wont overclock well. And its timings arent even on there, so they could be quite high...
__________________
meat_helmet is offline  
Old 07-17-2007, 01:57 AM   #6 (permalink)
Inquiry - The Dark Cheese
 
darksideleader's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 953
Default Re: Should i get this ?

ehh so what at 1066mhz how much faster do you want it? If you need to raise your CPU's FSB while keeping a sane ram speed then just lower your RAM's speed down a notch to 800mhz and then the high FSB will raise it back again.

The timings though, might be the downfall. If thats a good price for ram in the UK though i say take it.
darksideleader is offline  
Old 07-17-2007, 07:20 AM   #7 (permalink)
-Deactivated-
 
Oreo's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: England
Posts: 5,723
Send a message via MSN to Oreo
Default Re: Should i get this ?

Its a very good price, OCZ Kingston and Crucials cheepest stuff and even computer shop branded 1066Mhz DDR2 2GB packs are £120+. To be honest i can't see me needing to overclock them that much, they might get hot i suppose. But then i'll just by a HS for them.

Ahh well thats the world of computing, get the best you can for the money. And then if it sucks, without your wife knowing (luckily i dont have one at 13 ) spend lots of money , like my dad does, alot.

How much of a difference do ram timings make.

If i spent roughly the same amount of money on a decent pair of PC6400, 7200 RAM, would that be better or would 6400 ram still limit me ?

Ok how about this > OCZ (OCZ2P10002GK) 2GB (2x1024MB) DDR2-1000 PC2-8000 CL 5-5-5-15 PLATINUM DUAL CHANNEL EL XTC KIT (LIFETIME WARRANTY)

Or This > OCZ 2GB Kit (2x1GB) DDR2 800MHz/PC2-6400 Memory Gold GX XTC CL5 DUAL CHANNEL (LIFETIME WARRANTY)
__________________
-Deactivated-
Oreo is offline  
Old 07-17-2007, 11:47 AM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Should i get this ?

I never heard of this brand.
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 07-17-2007, 12:05 PM   #9 (permalink)
-Deactivated-
 
Oreo's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: England
Posts: 5,723
Send a message via MSN to Oreo
Default Re: Should i get this ?

what brand ?
__________________
-Deactivated-
Oreo is offline  
Old 07-17-2007, 12:15 PM   #10 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: Should i get this ?

it is cheap ram, so what its ram for a cheap price
__________________

Nick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.