remote control - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-02-2005, 07:06 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2005
Posts: 21
Default remote control

I've recently seen remote controls for fans and lighting. Basically you just wire it to the molex connector and walla a remote for stuff. I was wondering if anyone had heard of or seen this done to power a computer on. I think this would just be a nice thing for friends to see and at LAN parties.

remexx is offline  
Old 12-02-2005, 07:16 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi

It would be cooler if you could rig it with buttons on the top of your case.



<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb

Great FORD TRUCK resource:
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 12-02-2005, 07:20 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2005
Posts: 21

I've seen people with power buttons on the top. Mostly in the form of toggle switches or small flip switches with leds. I don't want to cut a whole in my pretty case.
remexx is offline  
Old 12-07-2005, 10:23 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Dec 2005
Posts: 11

Yeah...I've seen something that would work...I'm trying to remember the company, though. Googling as we speak. Basically, the company just makes an IR remote-controlled power switch. All you would need to do would be to put it in-line on your main power switch. When you hit the button the remote, it closes the switch, and voila! you have power.

The only drawback and can find in this would be that you would have to use that as your main case power switch...unless you somehow made it possible to bypass it when you hit your case's main power switch...I see a schematic in the works!

I'll keep look for that company/product.

EDIT: OK! I know what would work...all you would need to do is rig an IR light switch that you can buy for your house. Not only does it allow on/off with an IR remote, but it also has a feature that allows you to push a button to turn it on/off. You would just wire that button directly to your computer's main power button.

That's my idea at least!
Boonie45 is offline  
Old 12-07-2005, 07:15 PM   #5 (permalink)
The Water Cooling Guru
aspire's Avatar
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308

you mean like this...

wasnt all that hard to find

saw it like 2 months ago or something
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.


The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 12-09-2005, 10:17 PM   #6 (permalink)
Super Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 360

i think that would be SWEET schit

ITZBVAN005 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:58 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.