redoing my wires - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-15-2007, 01:52 PM   #1 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default redoing my wires

i look around for cable ties but then used electriacal tape instead for my wires here is what happened:

this is what i started off with (its been like tht sinse i built it at Christmas:


just another random shot:


whipped everything out:


the tape in all its glory:
__________________

Nick is offline  
Old 05-15-2007, 01:53 PM   #2 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: redoing my wires

silly picture limit...

did the PSU which took ages:


and this is how it finished, not great but an improvenment and it looks betetr:
__________________

Nick is offline  
Old 05-15-2007, 07:32 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 71
Default Re: redoing my wires

I admit it looks better but were there any reasons why you decided against just re-sleeving all your cables which would take a little longer i guess but would have produced much better aesthetics??
sammybaines is offline  
Old 05-15-2007, 07:55 PM   #4 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: redoing my wires

Not bad....did wrapping those PSU wires in tape, make them stiffer and harder to bend?
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 05-15-2007, 07:59 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default Re: redoing my wires

Quote:
Originally Posted by b1gapl View Post
Not bad....did wrapping those PSU wires in tape, make them stiffer and harder to bend?
I would imagine so. But they might hold shape too.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 05-15-2007, 08:00 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Phantom118's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: USA
Posts: 724
Default Re: redoing my wires

Looks good, Thank god I have a closed case because my wire management skills are way below par lol...

If he used PVC pipe sealant tape it's pretty soft because its made to fill in the threads between 2 pieces of pipe to prevent leeks, well, the stuff I've used is.

If he used PVC Duct tape.. then it would be stiffer.

Kind of hard to tell from just the pack, but by the look of the colors its PVC duct tape
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

http://www.cardomain.com/ride/3282468
Phantom118 is offline  
Old 05-15-2007, 08:03 PM   #7 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: redoing my wires

lol, the board is only 2/3 the height of the case
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 05-15-2007, 08:24 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
lastshot's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Westchester, Ny
Posts: 203
Default Re: redoing my wires

Quote:
Originally Posted by peterhuang913 View Post
lol, the board is only 2/3 the height of the case
Yeah, tons of space!!! You could fit two of those in there. Nice job though, much cleaner now.....
lastshot is offline  
Old 05-15-2007, 10:25 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 149
Send a message via AIM to radtadtod
Default Re: redoing my wires

PLEASE DEAR GOD BUY A SLEEVING KIT!
Sleeving Kits
__________________
phaux keeng mahuds.
radtadtod is offline  
Old 05-16-2007, 01:05 PM   #10 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: redoing my wires

Quote:
Originally Posted by radtadtod View Post
PLEASE DEAR GOD BUY A SLEEVING KIT!
Sleeving Kits
i prefer to do it myself looks much more natural]

oh yeah and i did use PVC tape, ive just tied it all together with cable ties so it looks better than it does in that photo
__________________

Nick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.