rediculous 3dmark06 score.. 5888!?! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-08-2007, 09:45 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 471
Default rediculous 3dmark06 score.. 5888!?!

I searched ORB for people with my hardware --- and no one in the whole database had scores as low as mine!

Why am I only getting 5888 3dmarks?

CPU: AMD Athlon 64 X2 4800+ @ 2775 MHz
RAM: OCZ 2048 MB @ DDR504, 3-3-2-8 (1T)
Mobo: DFI Lanparty NF4 UT SLI-DR Expert
GPU: EVGA 8800 GTX
PSU: 680w Aspire Beastpower

My FSB is at 252 with a FSB/CPU of 1:11 and a FSB/DRAM of 1:1.

What is the dealio? Request any additional information please. I know I probably forgot a spec or two.

Thanks in advance.
__________________

__________________
[CPU: e6600 @ 3300 MHz] // [MB: ASUS P5N-E SLi] // [RAM: Patriot 'eased latency' PC2-6400 @ DDR800 5-4-4-12-2T] // [GPU: 8800GTX @ 650/1000/1600 (volt modded)] // [HDD: 2x Cavier 500GiB stripe] // [Chassis: Thermaltake Armor VA8000 (black)] // [PSU: Aspire(Apevia) 680w] // [OS: Windows 7 Ultimate x64][Cooling: water cooled GPU and CPU]
^ (9/7/2010): Ha, I remember when that was the stuff. My water cooling has since leaked and fried my mobo. So now I'm rocking an MSI laptop with an i5 430m :)
lazer_viking is offline  
Old 03-08-2007, 11:27 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 805
Default

insanity i say
__________________

backup287 is offline  
Old 03-08-2007, 11:33 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 471
Default

backup, what's your score? i bet it's better than mine. thats sad.
__________________
[CPU: e6600 @ 3300 MHz] // [MB: ASUS P5N-E SLi] // [RAM: Patriot 'eased latency' PC2-6400 @ DDR800 5-4-4-12-2T] // [GPU: 8800GTX @ 650/1000/1600 (volt modded)] // [HDD: 2x Cavier 500GiB stripe] // [Chassis: Thermaltake Armor VA8000 (black)] // [PSU: Aspire(Apevia) 680w] // [OS: Windows 7 Ultimate x64][Cooling: water cooled GPU and CPU]
^ (9/7/2010): Ha, I remember when that was the stuff. My water cooling has since leaked and fried my mobo. So now I'm rocking an MSI laptop with an i5 430m :)
lazer_viking is offline  
Old 03-08-2007, 11:50 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 805
Default

7422, are you serious or are you exaggerating?
backup287 is offline  
Old 03-09-2007, 03:10 AM   #5 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default

jeez do you lag in your games?
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 03-09-2007, 10:46 AM   #6 (permalink)
MechEng Extraordinaire
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,027
Send a message via AIM to cwiz
Default

not right at all, i can bread 6k

try updating your gfx drivers?

ddr ram might be bottle necking the 8800, it has 1/2 the bandwidth of ddr2... but thats a long shot guess, considering our scores
__________________
Change the world
upgrading...
PS3 -> Folding as we speak Team# 64582
cwiz is offline  
Old 03-09-2007, 03:50 PM   #7 (permalink)
Sui
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: Socal
Posts: 665
Default

I think it might be a driver thing, I built a system with a 8800gts and it didn't perform to where I thought it should be. It had an e6600, 2 gb of 4-4-4-12 ddr2 800, and a fresh install of xp, latest drivers. e6400's+gts at stock clocks were beating it, so I tweaked it up a bit and got it to perform equil to other 6600+gts combos. It was the first system I built that didn't perform to the top 30-50% of similar systems out of the box. Spent a few hours with it trying to find out what was wrong, but I gave up eventually because it was more power then they were gonna use, and it wasn't gonna be my system.
Sui is offline  
Old 03-09-2007, 03:52 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

Is everything stable?
__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Old 03-09-2007, 08:07 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 471
Default

yea, everything is stable. ive ran orthos starting at 8:00 last night and stopped it when i got home today for a total of 21 hours. i get superpi of 29.829, which is a normal super pi for my cpu right?
i have the latest drivers for winxp 64.
i knew something was wrong with my computer when i saw the FPS dip to 8 in return to proxycon or w/e that first test is. i asked here and suspected it might be the power or something i had no idea.
what other drivers could i try install besides gpu drivers? just for ****s and giggles, ill reinstall the gpu driver real quick. i doubt it will fix anything though i've had this problem for a long time. i've formatted since i first knew something was up lol.

ps. someone with a similar CPU wanna post their CPU score in 3dmark06? i want to see if my cpu is lagging or if it is my gpu.

ps. also, the clocks on my gpu are right too. i looked at it with rivatuner and thats what it detected even aftr a restart.
__________________
[CPU: e6600 @ 3300 MHz] // [MB: ASUS P5N-E SLi] // [RAM: Patriot 'eased latency' PC2-6400 @ DDR800 5-4-4-12-2T] // [GPU: 8800GTX @ 650/1000/1600 (volt modded)] // [HDD: 2x Cavier 500GiB stripe] // [Chassis: Thermaltake Armor VA8000 (black)] // [PSU: Aspire(Apevia) 680w] // [OS: Windows 7 Ultimate x64][Cooling: water cooled GPU and CPU]
^ (9/7/2010): Ha, I remember when that was the stuff. My water cooling has since leaked and fried my mobo. So now I'm rocking an MSI laptop with an i5 430m :)
lazer_viking is offline  
Old 03-09-2007, 09:01 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 805
Default

maybe its X64 try 32 bit
__________________

backup287 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.