ram suggestions - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 03-05-2004, 06:05 PM   #1 (permalink)
Super Techie
Join Date: Mar 2004
Posts: 284
Default ram suggestions

ive building a new computer and i have a gigabyte ga8ik110 mb and a pentium 4 2.8 ghz 800mhz fsb 512k cache so far. i would like to buy some performance ram to pair with this that is good for overclocking and will run stable. also related question. why do they sell ram over ddr 400 like ddr 433 or 466 or 500 if ive never seen any motherboards that say they support anything over ddr 400.

jblaze725 is offline  
Old 03-05-2004, 09:57 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Jan 2004
Posts: 764
Send a message via AIM to True_Orb

Corsair XMS PC3200 seems to be the choice for performance of the masses, at least here.

I argue with people on internet message boards.
Don\'t copy dat floppy!

Gigabyte GA-7DX(R) DualBIOS/A-bit KV8-Pro
AMD Duron 1.313GHZ/AMD 64 3000+ 2.0 GHZ
512 DDR266/1024 OCZ DDR (3200)
Chaintech GeForce 3 128mb/eVGA 6800GT 256mb
400 watt Powmax/530 watt Fortron
40.9GB 94098U8/80gb SATA
Maxtor DiamondMax/Seagate Barricuda
AOpen KF45A modded case
True_Orb is offline  
Old 03-05-2004, 11:24 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Nov 2003
Posts: 774
Send a message via AIM to RyanOldw83

yup, Corsair = good!
Windows XP PRO:$0, Visual Studio 6:$0, Age of Empires 2:$0, Halo:$0.
Having $100s in free MS software while people are being sued over $.99 songs: Priceless
RyanOldw83 is offline  
Old 03-06-2004, 02:50 PM   #4 (permalink)
Super Techie
Join Date: Mar 2004
Posts: 405
Send a message via AIM to mousepad

Kingston is just as good as corsair and it's cheaper, so look into that as well.
me: in fact the san diego\'s pretty much hit the very top on games
friend: yeah
friend: its all the illegal labor

Computer Specs
HP Presario R4025US NoteBook
Athlon 64 AMD3200+ .... 15.4\" WXGA
1GB DDR .... 80GB + 120 GB External
DVD±R/RW .... ATI RADEON Xpress 200M
mousepad is offline  
Old 03-06-2004, 02:58 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Dec 2003
Posts: 788

Companys and corperations sell ram at higher frequencys than any mbo can handel because of overclocking. If you had a mobo rated for ddr400 and had a stick of pc3200 and overclocked you now would have to overclock the ram as well and that is never good. You dont want to oc your ram ever. If you have say pc3500 in the same situation the ram will now work at the speed it is designed for.
Corsair xms and twin x
Geil optomized pair
Any muchkin
any ocz
XT is offline  
Old 03-07-2004, 01:16 PM   #6 (permalink)
Super Techie
Join Date: Mar 2004
Posts: 284

thanks for the help i ended up 2 256mb sticks of corsair xms platinum ram. eventually i will probably get another 2 sticks if necessary thnks for the help.

jblaze725 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:21 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.