Ram Heat????? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-04-2005, 01:11 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 133
Default Ram Heat?????

Just wondering if ram chips really heat up much ? even when over clocked?

Iv posted before how i didnt want to oc my ram and was trying to figure out a way not to , but im thinking whats the big deal ? my system seems very stable with ram oced at 223 mhz and a great increase on benchmarks , So that leaves me thinking about the heat of the ram , somthing to worry about or not ?
__________________

__________________
Athlon 64 2800+ clawhammer 512 kb
MSI k8t neo mobo
MSI 6600 gt
samsung 512 mb pc 3200
WD 80 gig ata100 7200 rpm
Onboard sound / realtek 5.1 based sound
7 year old cheap *** 17\" monitor but looks great , im surprised its still running , its bin through 5 computers so far.
RangerXero is offline  
Old 02-04-2005, 04:00 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Not really. TwinMOS makes some of the most OC'able RAM out there and they dont even use heatspreaders. Perhaps once you start pumping 3.0v+ through the dimm line you will have something to concern yourself about, but besides hat not really.

Use the blend mode test in prime95 to see if it's truly stable
__________________

Nubius is offline  
Old 02-05-2005, 02:03 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

http://pickle.dragonpowered.net/images/PICT0051.JPG

MY buddies RAM

Of course like Nubius said no worries unless you are going 3.0v or more. Below that i would say most RAM's don't even get near hot, or even warm (depending on case temps)
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 02-05-2005, 03:33 AM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

lol good god, what'd he do to it? Volt mod it to death?
Nubius is offline  
Old 02-05-2005, 09:23 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Quote:
Originally posted by Nubius
lol good god, what'd he do to it? Volt mod it to death?
yah i think he had it on an OCZ DDR Booster, or a manual volt mod.
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.