RAM Compatability - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-13-2005, 12:58 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 25
Default RAM Compatability

I just bought a 1GB Kingston ValueRAM DDR400 (PC3200). I have a left over 256MB DDR400 Elixir . My question is, will they run together smoothly? Or is it even a good idea?
__________________

IBMMATT is offline  
Old 11-13-2005, 04:24 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

They will, but your new ram will only be as fast as the old stick. If you have a dual channel motherboard, you will not get the ram running in dual channel, as you need sets of 2 sticks.

Its upto you, do you need the extra 256? Games like BF2 and FEAR will use up more than 1gb on higher settings.
__________________

__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 11-13-2005, 12:47 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 25
Default

I added the extra 256, and it seems to run fine. Being they are both DDR400 i figured they would. But i thought i would ask just incase there was somthing i didnt know.
IBMMATT is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.