RAM and the A7N8X Deluxe - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-12-2004, 07:03 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 171
Default RAM and the A7N8X Deluxe

I have an A7N8X Deluxe and 2 sticks of OCZ 256MB RAM.
However I have just got Far Cry and you can see it using the hard disk all of the time, so.... more RAM is in order I think.
Given that my 2 sticks are running in dual channel mode and I would like to stick an extra 512MB in my machine, if I get a stick of 512 will i still have a dual channel effect between the 2 256's?
also is it a bad idea to get a 512 stick with a lower Cl than my OCZ stuff (2)?

Cheers.
__________________

__________________
<center>
Pentium 4 2.8 with M0 stepping.
Only air cooling tho
<br>
<a href=\"http://www.extreme64.com\"><b>Extreme64.com</b></a>
<br>
<a href=\"http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?run=1152343400\">Aquamark03</a></center>
domwells is offline  
Old 04-13-2004, 07:15 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 171
Default

so, say i got a stick of 512MB with a CL of 2.5 would that make my RAM atm run slower? ie would they all run at 2.5
__________________

__________________
<center>
Pentium 4 2.8 with M0 stepping.
Only air cooling tho
<br>
<a href=\"http://www.extreme64.com\"><b>Extreme64.com</b></a>
<br>
<a href=\"http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?run=1152343400\">Aquamark03</a></center>
domwells is offline  
Old 04-13-2004, 07:33 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 722
Default

I am not sure whether or not your memory would still run at a CAS latency of 2.5. I believe you could sustain Dual Channel mode if you had your 2x256 sticks in DIMM1 and DIMM3, not sure what the affect would be to add a memory module to DIMM2.

I might try it though, I have 2x512 Corsair in DIMM1 and DIMM3 to get Dual Channel mode on my Asus A7N8X - Deluxe.

I could try taking my slow *** 512MB DDR333 memory module from my second PC and putting it in my system with Corsair, see what happens.
__________________
[size=0.5]Full Aluminium ThermalTake Case
Asus A7N8X-E-Deluxe
AMD Athlon XP 3200+ *400 FSB* Barton (2.2GHz)
ThermalTake Volcano 11+ Xaser Edition Air Cooling
1024MB Corsair TwinX XMS 3200 (Dual Channel 2x512) 2-3-2-6
256Mb XFX 7800 GS EXTREME
2x WD Raptors (10krpm 8MB Cache) 36.7GB using RAID -0
Video Logic SonicXplosion 5.1 Soundcard
[/size]
Kangaroo is offline  
Old 04-13-2004, 08:44 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 171
Default

That would really help,
thanks kangaroo
__________________
<center>
Pentium 4 2.8 with M0 stepping.
Only air cooling tho
<br>
<a href=\"http://www.extreme64.com\"><b>Extreme64.com</b></a>
<br>
<a href=\"http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?run=1152343400\">Aquamark03</a></center>
domwells is offline  
Old 04-14-2004, 06:53 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 171
Default

I've been looking around and I'm thinking of getting a 256MB stick of Corsair XMS Platinum 2700 CL2 because memory is so expensive atm.
Should this work fine?
__________________
<center>
Pentium 4 2.8 with M0 stepping.
Only air cooling tho
<br>
<a href=\"http://www.extreme64.com\"><b>Extreme64.com</b></a>
<br>
<a href=\"http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?run=1152343400\">Aquamark03</a></center>
domwells is offline  
Old 04-14-2004, 05:01 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 171
Default

In the end I went for another stick of OCZ, this time the 3500 with CL2 as the Corsair I was gonna buy uses the Winbond chips which are no longer made ah well.
__________________

__________________
<center>
Pentium 4 2.8 with M0 stepping.
Only air cooling tho
<br>
<a href=\"http://www.extreme64.com\"><b>Extreme64.com</b></a>
<br>
<a href=\"http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?run=1152343400\">Aquamark03</a></center>
domwells is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.