Ram - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-06-2005, 03:18 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default Ram

Hey im thinking of getting this ram. its dirt cheep at $149 aus when geil value ram that i have at the moment is $129.

Kingmax Super Ram HardCore DDR500
heatspreader
3-4-4-8@ddr500
runs ddr400 2-2-2-5
runs ddr550 3-4-4-8

is this worth it as an upgrade?
i can flog my ram for 115 probebly so should i do it?
__________________

__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Old 03-06-2005, 06:00 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

Well for DDR400, 2-2-2-5 is good. Since its better then what you have, and you found a good price. You might as well. But i do know you are still on stock cooling. I would really like to see you get some type of cooling system.
__________________

__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 03-06-2005, 06:26 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

yea i have been wondering about that but the problem is that my mobo doesn't have vcore high enough to stress my cooler much
__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Old 03-06-2005, 06:29 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 413
Default

Go for it dude.
algu7344 is offline  
Old 03-07-2005, 01:10 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

So will i see substancial bandwidth upgrades
__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Old 03-07-2005, 04:21 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

You will have to contact your ISP for that.
__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Old 03-07-2005, 04:30 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 296
Default

go for it
__________________

AMD Athlon 64 3200+ \"Venice\"
ASRock 939Dual-SATA2
2GB OCZ Platinum DDR400
eVGA 256mb 6800GT
ANTEC 430watt TruePower 2.0
WD 160GB 8MB cache HDD
NEC 16x Dual Layer DVD+/-RW
xteam02001 is offline  
Old 03-07-2005, 04:31 PM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Go for it, should be close to 6.4 gig stock in dual channel
DJ-CHRIS is offline  
Old 03-07-2005, 04:35 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
So will i see substancial bandwidth upgrades
Not really. The computer will run better because of having 1gb of RAM, but the whole fact of '6.4gb/sec' with dual channel isn't really true. DC gives you anywhere from 5%-20% increase in performance. Do a sandra bench and you'll still only have like 3000/2800 in the benches. At DDR500 however you should see around 3800/3600 gb/sec bandwidth rate
Nubius is offline  
Old 03-07-2005, 04:55 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

Ok thnx
__________________

__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.