quick question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-23-2005, 02:43 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 111
Default quick question

I have a 6600gt and i got the driver ver 71.84 with coolbits. When i click on the Clock Frequency Settings i see this.



under standard(2D) it says 300mhz under the pop up menu
(thats what it was set to)


under performance(3D) it says 500mhz

when i ordered the card from new egg it said the core frequency was 500 and memory was 900 (default)

what should i set it to so i can have good performance without damaging the card?
__________________

r1c3_808 is offline  
Old 04-23-2005, 03:33 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

the 2d doesn't matter; for the 3d, do detect optimal frequency and run it 5-10 times straight i guess and then post back the temps and if it doesn't artifact, then it's all good
__________________

__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 04-23-2005, 03:47 AM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Just to clarify 2d = while in windows

3d is all that matters.

Quote:
what should i set it to so i can have good performance without damaging the card?
well technically you don't need to set it to anything, it's already good and where it should be. If you want to overclock it then either move the sliders up a few MHz at a time or do the automatic detect then run 3dmark03 and 05 and make sure it's not artifacting.

You gotta do a BIOS flash for enabling temp monitoring though:

http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=1945&st=0

There's instructions on how to mod your BIOS to enable the temp monitor
Nubius is offline  
Old 04-23-2005, 03:49 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 111
Default

oic

and is the temperature lcd display on the front of my case good enough? it reads at 77-85 degerees F. About what temp will it get when i know i should stop OCing
r1c3_808 is offline  
Old 04-23-2005, 04:27 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Umm......well unless you took the probe from the front of your case and stuck it on YOUR GPU then it's just reading the ambient temperature air......no that's not good enough as the GPU would easily be 50-100degrees hotter depending on how good your cooling is.
Nubius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.