Questions and comments to my new system welcome. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-03-2004, 08:06 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 589
Send a message via AIM to GeckoEcho421 Send a message via Yahoo to GeckoEcho421
Arrow Questions and comments to my new system welcome.

ASPIRE Turbo Case Blue Super Light Weight Heavy Duty Aluminum Server Case with 420W Power Supply and Side Panel Window, Model "ATXA7AW/420" -RETAIL
$99.00


CD/DVD Burners (RW Drives)
Samsung 16X DVD±RW, Model TS-H552B/WBCH Black, OEM Bulk
$58.99




Floppy Drives
SONY Black 1.44MB 3.5inch Floppy Disk Drive, Model MPF920, OEM
$7.00



Hard Drives
Western Digital Special Edition 120GB 7200RPM IDE Hard Drive, Model WD1200JB, OEM Drive Only
$79.50




Memory (System Memory)
CORSAIR XMS, Xtra-Low Latency 2-2-2-5, 184-Pin 512MB DDR PC-3200 w/ Platinum Heat Spreader, Model CMX512-3200XLPT - Retail
$123.27




Motherboards - AMD
MSI "K8N Neo2 Platinum" NVIDIA nForce3 ULTRA Chipset Motherboard For AMD Socket 939 CPU -RETAIL
$138.50



Processors
AMD Athlon 64 3500+, 512K, L2 Cache, Socket 939 Windows Compatible 64-bit Processor - Retail
$267.50




Video Cards
EVGA nVIDIA GeForce 6800 GT Video Card With Free Doom 3Bundle, 256MB GDDR3, 256-Bit, TV-Out/DVI, 8X AGP, Model "256-A8-N349-AX" -RETAIL
$399.00
__________________

__________________
If you ever have any questions feel free to email me at dhughes3@gmail.com, I will send you back an email as soon as possible.
<table width=\"100%\" border=\"3\" align=\"default\" cellpadding=\"3\" cellspacing=\"2\" bordercolor=\"#485F8D\"><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"left\"></div><div align=\"left\"><font size=\"2\"><strong><font color=\"brown\" size=\"2\"><marquee behavior=\"alternate\" width=100%><b><font color=#43525F size=\"2\">Goo g l e ||G o o gl e ||G o o gl e</font></b></marquee></font></strong></font></div></td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><font size=\"1\"><b><font color=#43525F>Mobo: </font></b><font size=\"1\">MSI \"K8N Neo2 Platinum\" <b><font color=#43525F>Chipset: </font></b>nForce3 ULTRA <b><font color=#43525F>CPU: </font></b>AMD Athlon 64 3500+ (Socket 939) <b><font color=#43525F>Physical memory:</font></b> Corsair XMS 1GB(512MBx2) 2-2-2-5 <b><font color=#43525F>Videocard:</font></b> eVGA nVIDIA GeForce 6800 GT<b><font color=#43525F> Soundcard:</font></b> Creative Audigy 2 </font></font><font color=#43525F size=\"1\"><b>Currently running: </font></b><font size=\"1\">XP Pro SP2 </td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"center\">How much PSU power is enough? </div></td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"center\"><a href=\"http://whatpulse.org/stats/users/142979/\"><img src=\"http://whatpulse.afraid.org/sig/GeckoEcho421.png\" border=\"0\"></a></div></td></tr></table>
GeckoEcho421 is offline  
Old 12-04-2004, 05:47 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,291
Default

y get a Floppy drive?

Zimon
__________________

__________________
Simon is offline  
Old 12-04-2004, 06:18 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 754
Send a message via AIM to slvrstang
Default

because its dumb not to

EDIT: you can't even install windows onto a SATA drive without a floppy drive
__________________

Q6600 G0 @ 3.80ghz
MCR-320-->Dtek Fuzion V2-->Dtek Fuzion GFX2-->Swiftech MCP-655-->
Asus P5K deluxe
4x1gb Crucial Ballistix @ 846mhz 5-5-5-15
8800GT
3x 250gb HDDs
Hiper 580w
Coolermaster 690 w/ water cooling mods
3dmark06 - 15,602
SuperPi 1M - 12.421s
slvrstang is offline  
Old 12-04-2004, 06:34 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 973
Send a message via Yahoo to intercodes
Default

slvrstang,

Quote:
EDIT: you can't even install windows onto a SATA drive without a floppy drive
yea, absouletly.! There is no other way to install sata drivers than using a floppy drive!. Nice reply slvrstang.
intercodes is offline  
Old 12-04-2004, 06:45 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
because its dumb not to

EDIT: you can't even install windows onto a SATA drive without a floppy drive
Actually most PC's these days are coming without them. You can install the SATA drivers with a slipstream CD and/or I believe the Ultimate Boot CD may allow you to install SATA drivers without a floppy. But since the floppy is only $7, why not? That's the real question
Nubius is offline  
Old 12-04-2004, 11:45 AM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

Everything sounds good to me besides two things. I would peronsally get a diffrent ASPIRE case. Such as the best one i suggest getting. Another thing is that mobo you have is'ent the best 939 board.

While all 939 mobo are basicly the same amount of money why not get the best for 10$ more. I highly recommend the
Abit AV8 3rd Eye Via K8T800 Pro. This mobo came out later then your mobo. It is alot better built for faster Athlon 64 bits, such as 3500 and up. Its also built purly for over clocking the 64 bits. I promise you this mobo will be alot more stable and way more flexible. Its obviously better then the MSI. I would also get a HD 10000rpm set up. Abit 3rd Eye has it too.
__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 12-04-2004, 12:24 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 120
Default

I would get the mobo codeine mentioned and increase your RAM size to 1gb.
__________________
My rig:
P4 3.0 Northwood oc\'d to 3.6
Zalman Alu-Cu hsf
Asus p4p800e-dlx mobo
1 GB (2x512) pc-3200 OCZ performance series rev. 3 Ram (2-3-3-6)
ATI Radeon X800 Pro
Arctic ATI Silencer 4
Raidmax Scorpio case
Creative Labs Audigy2 ZS Gamer edition
2x74gb WD Raptor, Raid 0
NEC 8x DVD+/-RW
Windows XP pro w/ SP2
Sony 19\" LCD (SDM-HS95)
Logitech MX-1000
Jeffrock is offline  
Old 12-04-2004, 03:57 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 764
Send a message via AIM to True_Orb
Default

You also have an IDE Hard Drive, maybe you'd like to go faster and get SATA.
__________________
I argue with people on internet message boards.
Don\'t copy dat floppy!

--------------
Gigabyte GA-7DX(R) DualBIOS/A-bit KV8-Pro
AMD Duron 1.313GHZ/AMD 64 3000+ 2.0 GHZ
512 DDR266/1024 OCZ DDR (3200)
Chaintech GeForce 3 128mb/eVGA 6800GT 256mb
400 watt Powmax/530 watt Fortron
40.9GB 94098U8/80gb SATA
Maxtor DiamondMax/Seagate Barricuda
AOpen KF45A modded case
True_Orb is offline  
Old 12-04-2004, 04:17 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 589
Send a message via AIM to GeckoEcho421 Send a message via Yahoo to GeckoEcho421
Default

I was wondering about that. They're both 7200rpm (most ide and sata) but whats the real differance?
__________________
If you ever have any questions feel free to email me at dhughes3@gmail.com, I will send you back an email as soon as possible.
<table width=\"100%\" border=\"3\" align=\"default\" cellpadding=\"3\" cellspacing=\"2\" bordercolor=\"#485F8D\"><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"left\"></div><div align=\"left\"><font size=\"2\"><strong><font color=\"brown\" size=\"2\"><marquee behavior=\"alternate\" width=100%><b><font color=#43525F size=\"2\">Goo g l e ||G o o gl e ||G o o gl e</font></b></marquee></font></strong></font></div></td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><font size=\"1\"><b><font color=#43525F>Mobo: </font></b><font size=\"1\">MSI \"K8N Neo2 Platinum\" <b><font color=#43525F>Chipset: </font></b>nForce3 ULTRA <b><font color=#43525F>CPU: </font></b>AMD Athlon 64 3500+ (Socket 939) <b><font color=#43525F>Physical memory:</font></b> Corsair XMS 1GB(512MBx2) 2-2-2-5 <b><font color=#43525F>Videocard:</font></b> eVGA nVIDIA GeForce 6800 GT<b><font color=#43525F> Soundcard:</font></b> Creative Audigy 2 </font></font><font color=#43525F size=\"1\"><b>Currently running: </font></b><font size=\"1\">XP Pro SP2 </td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"center\">How much PSU power is enough? </div></td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"center\"><a href=\"http://whatpulse.org/stats/users/142979/\"><img src=\"http://whatpulse.afraid.org/sig/GeckoEcho421.png\" border=\"0\"></a></div></td></tr></table>
GeckoEcho421 is offline  
Old 12-04-2004, 04:38 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 902
Send a message via AIM to Sevoma
Default

The transfer rate or something on ide is 133mb/s while sata is 150mb/s and sata is just a cuple of bucks more. For the dvd burner I would spend about $5 more and get a dual layer support one.

-Sevoma
__________________

__________________
<a href=\"http://truecombat.us\"><img src=\"http://www.truecombat.us/images/buttons/tcusbannersmall.jpg\"></a>

Sevoma Web Hosting
Sevoma is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.