Question about OverClocking... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-23-2008, 02:05 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
smashedpumpkins's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 392
Default Question about OverClocking...

Well I've been over clocking all day for a few days and I've been running into this conclusion. If I don't give my processor enough volts will my pc run slower?? It's running great and 3dmark runs, but it feels like everything is choppy. Let me know if you can!

Thanks

EDIT: Also CPU Z likes to bounce between 6 and 9 multiplier... Any clue why? I'm on 9, but it tends to like 6 more. lol
__________________

__________________
“Fortune favors the brave.”
smashedpumpkins is offline  
Old 01-23-2008, 02:42 PM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Question about OverClocking...

The following should be Disbaled in the CMOS.
Virtualization technology
E1est (Or whatever it is called, it will be called speedstep or something similar)
C1E (Advanced halt state or whatever)

Use updated prime 95 to test for stability, if blue screens or errors play with voltage settings more.
__________________

Ste is offline  
Old 01-23-2008, 02:54 PM   #3 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Question about OverClocking...

Official Intel Overclocking thread

Read through that thread for more overclocking configurations.
Ste is offline  
Old 01-23-2008, 02:57 PM   #4 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Question about OverClocking...

Moved thread too, if your gonna make so many topics about the same thing, you should at least place them in the correct section...
Ste is offline  
Old 01-23-2008, 03:01 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
smashedpumpkins's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 392
Default Re: Question about OverClocking...

heh... Yeah, alright. I'm at 3.7Ghz right now with a temp of 38-45. How high does stress testing usually push the temp?
__________________
“Fortune favors the brave.”
smashedpumpkins is offline  
Old 01-23-2008, 03:03 PM   #6 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Question about OverClocking...

At the same speed my Q6600 hits about 70C...

And thats about where you want to stop when under heavy load.

If you idle at 45C you will probably be in that area if not higher.
__________________

Ste is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question on Overclocking KCRMYZ Overclocking and Modding 9 01-05-2008 05:10 AM
Overclocking question Higach Overclocking and Modding 14 01-01-2008 05:28 AM
Power Supply Question + Overclocking Question Grievearz New Systems | Building and Buying 21 09-12-2007 12:59 AM
Overclocking Question BlueHeaven New Systems | Building and Buying 7 06-28-2007 06:54 AM
video card overclocking, I have a question AMD6415 Overclocking and Modding 5 06-15-2007 09:58 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.