Q6600 Temps - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-09-2008, 12:11 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 71
Default Q6600 Temps

I was wondering what my temps should be with a Thermalright Ultra-120 Extreme?
I am idleing at around mid to upper 30's, so is that good or should they be lower with that TRUE?...
And my load temps havnt reached above 65C...
Also those are the temps at 3.0ghz from stock 2.4ghz, im gonna oc more sometime...
__________________

__________________
My Gaming Rig:
Intel Core2 Quad Q6600 at 3.2ghz
Asus P5Q Pro mobo
XFX Radeon HD 5770
WD 360gb WD 160gb WD 80gb Seagate 40gb
2x 1gb G.Skill Ram 800mhz & 2x 1gb OCZ 800mhz(4gb total)
CPU h/s Thermalright Ultra-120 Extreme
DesertWolf01 is offline  
Old 03-09-2008, 12:20 PM   #2 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Q6600 Temps

Upper 30s seems high for a 3GHz overclock with a TRUE, unless you've upped the volts, or your ambients are high. But it's not in danger.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 03-09-2008, 12:27 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 71
Default Re: Q6600 Temps

My voltage is on auto, cuase im not real sure of what to have it on...
and it is at 1.3 right now...
__________________
My Gaming Rig:
Intel Core2 Quad Q6600 at 3.2ghz
Asus P5Q Pro mobo
XFX Radeon HD 5770
WD 360gb WD 160gb WD 80gb Seagate 40gb
2x 1gb G.Skill Ram 800mhz & 2x 1gb OCZ 800mhz(4gb total)
CPU h/s Thermalright Ultra-120 Extreme
DesertWolf01 is offline  
Old 03-09-2008, 12:32 PM   #4 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: Q6600 Temps

dont set it to auto. set your own speed. That way you know what vcore you are sending in through the bios.

have you lapped? either cpu or hs/f? and do you have a fan?
__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 03-09-2008, 12:37 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 71
Default Re: Q6600 Temps

I have not lapped becuase temps are within 2C from each other, and yeah i have a fan...
and when i change voltage from auto it says "system voltage not optimized" flashing in red...
__________________
My Gaming Rig:
Intel Core2 Quad Q6600 at 3.2ghz
Asus P5Q Pro mobo
XFX Radeon HD 5770
WD 360gb WD 160gb WD 80gb Seagate 40gb
2x 1gb G.Skill Ram 800mhz & 2x 1gb OCZ 800mhz(4gb total)
CPU h/s Thermalright Ultra-120 Extreme
DesertWolf01 is offline  
Old 03-09-2008, 12:41 PM   #6 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: Q6600 Temps

were are you changing it? in the bios? what setting are you changing? what did you try to set it to?
__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 03-09-2008, 12:45 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 71
Default Re: Q6600 Temps

Yeah in the bios, i just changed it from auto and as soon as i did it was flashing "system voltage not optimized"...
__________________
My Gaming Rig:
Intel Core2 Quad Q6600 at 3.2ghz
Asus P5Q Pro mobo
XFX Radeon HD 5770
WD 360gb WD 160gb WD 80gb Seagate 40gb
2x 1gb G.Skill Ram 800mhz & 2x 1gb OCZ 800mhz(4gb total)
CPU h/s Thermalright Ultra-120 Extreme
DesertWolf01 is offline  
Old 03-09-2008, 12:49 PM   #8 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Q6600 Temps

That's alright. It's normal. The DS3R does that because it was expecting to run at default settings.

I have the same exact motherboard, and I've overclocked tons on it, so I know.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 03-09-2008, 12:59 PM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 71
Default Re: Q6600 Temps

ok i have it set to 1.232v ...

http://img253.imageshack.us/img253/4948/tempscj6.jpg
__________________
My Gaming Rig:
Intel Core2 Quad Q6600 at 3.2ghz
Asus P5Q Pro mobo
XFX Radeon HD 5770
WD 360gb WD 160gb WD 80gb Seagate 40gb
2x 1gb G.Skill Ram 800mhz & 2x 1gb OCZ 800mhz(4gb total)
CPU h/s Thermalright Ultra-120 Extreme
DesertWolf01 is offline  
Old 03-09-2008, 01:01 PM   #10 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Q6600 Temps

wow...You have a good VID on that quad. Where did you buy your's from, if I may ask?

Are you stressing it now, for stability?

Don't trust CPU-Z for voltage readings, it's lower than what the BIOS is set to.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
*The Official Tech-Forums 3DMark06/03 Rankings* gurusan Overclocking and Modding 4250 04-02-2015 12:23 PM
Q6600 @ 3.0 GHz, no voltage added, core temps high. Disillusion Overclocking and Modding 19 03-03-2008 01:13 PM
My Q6600 G0 at 3.6Ghz Temps a bit low? Poemaster Overclocking and Modding 24 12-29-2007 07:56 PM
my q6600 benched plus temps Poizen22 New Systems | Building and Buying 22 12-25-2007 02:35 AM
Q6600 Different Core Temps mnelson07 Overclocking and Modding 7 10-11-2007 10:27 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.