q6600 g0, 680i wont go above 2.8 - Page 5 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-10-2008, 06:38 PM   #41 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

OH.. hahaha my mistake!

ur having a hard tmie w/ 1270fsb??? that should be incredibly easy to do!

means u needa give a lil more juice to the fsb or cpu... you've got a tuniq tower.. and i'm sure your temps are fine.. don't be scared to give it a lil more

hoping you have a g0

check in cpu-z and look at mainboard.. look if its an A1 revision of your mobo
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 02-10-2008, 07:47 PM   #42 (permalink)
Wizard Techie
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere inbetween FL and NY
Posts: 3,187
Send a message via AIM to Drizzt
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

its a g0...

it says A2 )

is that bad???!
__________________

__________________
CPU:Q6600 G0 @ 3.7Ghz (410x9 w/1.475v)
Motherboard:Asus P5E X38
Memory:2x2GB OCZ Reapers DDR2 1066
Graphics Card:GTX460 768MB @ 880/1760/2000
Hard Drive:2x WD Black 1TB
Power Supply:Xion 800W
Case:3DAurora
CPU cooling: H50
GPU cooling: Best Stock Cooling I Have Ever Had
Monitor:24" LG
Drizzt is offline  
Old 02-10-2008, 08:00 PM   #43 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

nope, not bad, that confused me a bit though... because its supposed to be an A1 revision?! lol... mine says the same!! but, thats a great thing.. because if its not the revision.. then it clocks like doodoo...

and i'm an idiot.. the title only says g0 in it.. hahaha
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 02-10-2008, 08:44 PM   #44 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,057
Send a message via AIM to zerodayATK
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

Quote:
Originally Posted by NosBoost300 View Post
nope, not bad, that confused me a bit though... because its supposed to be an A1 revision?! lol... mine says the same!! but, thats a great thing.. because if its not the revision.. then it clocks like doodoo...

and i'm an idiot.. the title only says g0 in it.. hahaha
Yeah Nos I went over Drizzts house today to try and help him oc... Won't go over 1270. I had the volts ridiculasly (MAJOR sp) high and it still wouldn't go over 1270 . I was trying to get the ram to just run at 667 5-5-5-15-2t
but it still wasn't stable! it was pretty whack. I'm hoping with more tweaking we can get it over 2.85... if not its a shame.. my question is Nos, Do you have the p30 or over BIOS update? I'm thinking it could be that maybe?!
__________________

FORMERLY THEYOYOKID303
zerodayATK is offline  
Old 02-10-2008, 09:06 PM   #45 (permalink)
Monster Techie
 
mgcook's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: North Carolina
Posts: 1,723
Send a message via AIM to mgcook
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

why do you need to overclock the memory that high?

use the stock settings at 800mhz 4-4-4-12...overclocking memory doesn't help hardly any.
mgcook is offline  
Old 02-10-2008, 09:08 PM   #46 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

talking about fsb....

and i dunno what bios i have actually.. mgcook can answer that for you though... haha

you may just be hitting an fsb hole.. the 680i's have those

try setting it to 1500 and see if it goes

put ur cpu voltage to 1.35v, and fsb to 1.4v i don't remember what the other were...
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 02-10-2008, 09:15 PM   #47 (permalink)
Monster Techie
 
mgcook's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: North Carolina
Posts: 1,723
Send a message via AIM to mgcook
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

i think you are still on teh P30 BIOS. those were the last ones I flashed onto it.

But if you haven't done it yet...upgrade to P30 or P32's at least.


you could be hitting a FSB hole..what are the voltage settings? and what is the VID of the CPU?
mgcook is offline  
Old 02-10-2008, 09:20 PM   #48 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

what is better higher or lower vid? im' going to assume lower

ya i havent even considered flashing bios yet.. not w/ how great the one i'm on is overclocking
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 02-10-2008, 09:26 PM   #49 (permalink)
Wizard Techie
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere inbetween FL and NY
Posts: 3,187
Send a message via AIM to Drizzt
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

k... idk wat bios i am running on.

Im not sure what VID is on a CPU...

IDK how 1500 will help if its not stable at 1400 lol, but if u say so...

:/ I am not satisfied with 2.85 Overclock when you guys get to 3.2 - 3.8 with ease

So what should i try first? (zerodayatk, u gotta come over again soon, lol)
__________________
CPU:Q6600 G0 @ 3.7Ghz (410x9 w/1.475v)
Motherboard:Asus P5E X38
Memory:2x2GB OCZ Reapers DDR2 1066
Graphics Card:GTX460 768MB @ 880/1760/2000
Hard Drive:2x WD Black 1TB
Power Supply:Xion 800W
Case:3DAurora
CPU cooling: H50
GPU cooling: Best Stock Cooling I Have Ever Had
Monitor:24" LG
Drizzt is offline  
Old 02-10-2008, 09:27 PM   #50 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

trust me.. my old 680i was like that, couldnt do 1200 or 1400.. but would boot 1300 & 1500 just fine

680i's have ALOT of fsb's that just won't work
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
*The Official Tech-Forums 3DMark06/03 Rankings* gurusan Overclocking and Modding 4250 04-02-2015 12:23 PM
EVGA 680i Trade-Up Osiris Monitors, Printers and Peripherals 15 02-11-2008 04:34 PM
XFX 680i sli vs lt patonb New Systems | Building and Buying 10 12-12-2007 12:59 AM
OEM q6600 = 680i SLI mobo for 500$ veg1992 Buy/Sell/Trade and Hot Deals 4 06-23-2007 04:22 PM
Cheapest Q6600 Build Gumbercules New Systems | Building and Buying 34 06-01-2007 01:01 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.