q6600 g0, 680i wont go above 2.8 - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-08-2008, 12:01 PM   #31 (permalink)
Monster Techie
 
mgcook's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: North Carolina
Posts: 1,723
Send a message via AIM to mgcook
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

i was using Ballistix DDR2-800

you have to come up with your own settings. you can't go by mine. thats just a baseline

every cpu chip and every motherboard are different. my VID is one of the lowest on the Q6600's. thats why I can run a stable OC with a lower voltage.

i can't stress enough to try other voltages especially for the CPU. mine will NOT work for every 680i and Q6600
__________________

mgcook is offline  
Old 02-08-2008, 12:12 PM   #32 (permalink)
Wizard Techie
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere inbetween FL and NY
Posts: 3,187
Send a message via AIM to Drizzt
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

Ok, ill experiment

Im pretty sure i have the same ram...

And i DID turn off CIE, but i dont think i turned off speedstep


I'd be happy with 3.2, but i want to try some sucidie runs when i find a comfortable stable place
__________________

__________________
CPU:Q6600 G0 @ 3.7Ghz (410x9 w/1.475v)
Motherboard:Asus P5E X38
Memory:2x2GB OCZ Reapers DDR2 1066
Graphics Card:GTX460 768MB @ 880/1760/2000
Hard Drive:2x WD Black 1TB
Power Supply:Xion 800W
Case:3DAurora
CPU cooling: H50
GPU cooling: Best Stock Cooling I Have Ever Had
Monitor:24" LG
Drizzt is offline  
Old 02-08-2008, 02:24 PM   #33 (permalink)
Monster Techie
 
mgcook's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: North Carolina
Posts: 1,723
Send a message via AIM to mgcook
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

try linking the ram to 1:1

and set the timing to 4-4-4-12-2T
mgcook is offline  
Old 02-08-2008, 02:56 PM   #34 (permalink)
Wizard Techie
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere inbetween FL and NY
Posts: 3,187
Send a message via AIM to Drizzt
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

ok, thanks ill try that now

idk what you mean or what to do when u say link the ram to 1:1...


btw i had a scary moment, i set some stuff in bios and then it never stopped posting so i restarted the comp and then i got no response from monitor... and my 680i was displaying 26 on that little green thing...

I was about to pop out the cmos battery, lol... but i tried starting it up again and it just went to defualt settings, so i set them back up to be 2.85 again... I'm gonna try more tommorow but im done for today
__________________
CPU:Q6600 G0 @ 3.7Ghz (410x9 w/1.475v)
Motherboard:Asus P5E X38
Memory:2x2GB OCZ Reapers DDR2 1066
Graphics Card:GTX460 768MB @ 880/1760/2000
Hard Drive:2x WD Black 1TB
Power Supply:Xion 800W
Case:3DAurora
CPU cooling: H50
GPU cooling: Best Stock Cooling I Have Ever Had
Monitor:24" LG
Drizzt is offline  
Old 02-08-2008, 05:12 PM   #35 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

tryingn to get mine 3.6ghz prime stable, i'm almost there.. i'll bring my settings soon enough.. once i can submit this 3dmark score!
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 02-08-2008, 05:43 PM   #36 (permalink)
Wizard Techie
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere inbetween FL and NY
Posts: 3,187
Send a message via AIM to Drizzt
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

im having a trouble also.. it wont let me delte past orb scores... ****ed me off looking for how to do it for like 10 mins
__________________
CPU:Q6600 G0 @ 3.7Ghz (410x9 w/1.475v)
Motherboard:Asus P5E X38
Memory:2x2GB OCZ Reapers DDR2 1066
Graphics Card:GTX460 768MB @ 880/1760/2000
Hard Drive:2x WD Black 1TB
Power Supply:Xion 800W
Case:3DAurora
CPU cooling: H50
GPU cooling: Best Stock Cooling I Have Ever Had
Monitor:24" LG
Drizzt is offline  
Old 02-08-2008, 08:53 PM   #37 (permalink)
Monster Techie
 
mgcook's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: North Carolina
Posts: 1,723
Send a message via AIM to mgcook
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

Quote:
Originally Posted by Drizzt5 View Post
ok, thanks ill try that now

idk what you mean or what to do when u say link the ram to 1:1...
where it says "unlinked" put it to linked, then the next thing down put it to 1:1 under that option

if it doesnt boot then put the settings to 5-5-5-15-2T and see how it goes
mgcook is offline  
Old 02-10-2008, 06:02 PM   #38 (permalink)
Wizard Techie
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere inbetween FL and NY
Posts: 3,187
Send a message via AIM to Drizzt
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

oh, ok

I was at 1266 and after like a week of no crashes i went to 1270... wont allow it... :/ crashed after the 4th prime test
__________________
CPU:Q6600 G0 @ 3.7Ghz (410x9 w/1.475v)
Motherboard:Asus P5E X38
Memory:2x2GB OCZ Reapers DDR2 1066
Graphics Card:GTX460 768MB @ 880/1760/2000
Hard Drive:2x WD Black 1TB
Power Supply:Xion 800W
Case:3DAurora
CPU cooling: H50
GPU cooling: Best Stock Cooling I Have Ever Had
Monitor:24" LG
Drizzt is offline  
Old 02-10-2008, 06:27 PM   #39 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

wow 1266mhz, thats fast

i think you should go "unlinked" and probably 800mhz at 4-4-4-12 1t or maybe even 900 mhz and 4-4-4-12 1t
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 02-10-2008, 06:31 PM   #40 (permalink)
Wizard Techie
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere inbetween FL and NY
Posts: 3,187
Send a message via AIM to Drizzt
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

no i mean 1266 fsb.....

not 1266 mhz
__________________

__________________
CPU:Q6600 G0 @ 3.7Ghz (410x9 w/1.475v)
Motherboard:Asus P5E X38
Memory:2x2GB OCZ Reapers DDR2 1066
Graphics Card:GTX460 768MB @ 880/1760/2000
Hard Drive:2x WD Black 1TB
Power Supply:Xion 800W
Case:3DAurora
CPU cooling: H50
GPU cooling: Best Stock Cooling I Have Ever Had
Monitor:24" LG
Drizzt is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
*The Official Tech-Forums 3DMark06/03 Rankings* gurusan Overclocking and Modding 4250 04-02-2015 12:23 PM
EVGA 680i Trade-Up Osiris Monitors, Printers and Peripherals 15 02-11-2008 04:34 PM
XFX 680i sli vs lt patonb New Systems | Building and Buying 10 12-12-2007 12:59 AM
OEM q6600 = 680i SLI mobo for 500$ veg1992 Buy/Sell/Trade and Hot Deals 4 06-23-2007 04:22 PM
Cheapest Q6600 Build Gumbercules New Systems | Building and Buying 34 06-01-2007 01:01 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.