q6600 g0, 680i wont go above 2.8 - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-06-2008, 02:08 AM   #21 (permalink)
Monster Techie
 
stalin90's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kansas
Posts: 1,371
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

its gone
__________________

stalin90 is offline  
Old 02-06-2008, 11:28 AM   #22 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

The only thing ntune is useful for is turning SLI on and off, and overclocking your video cards. Still waiting on rivatuner or ATItool to release a version that freaking works with the GTS512.
__________________

__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 02-06-2008, 03:51 PM   #23 (permalink)
Techalicious
 
Redmo0n's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Perth, Australia
Posts: 1,566
Send a message via MSN to Redmo0n
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

Um you don't have anything like EIST or C1E do you because they will kill your overclock with there stupid power management.

They should be found in bios or in the power management tab in Control panal (if using vista its a lot harder)

Pics: Probably different to what you have. (picture 2 you can see EIST and C1E)

http://www.3gfan.com/upload/2006-7-2...2204743615.jpg

http://download.pctuner.net/upload/r...32826_Dd13.jpg
__________________
Back to stay?
Redmo0n is offline  
Old 02-06-2008, 06:25 PM   #24 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

Eh, i have eist and c1e both on. And still broke 20k 3dmark06, with them on Considering i leave my rig on 24/7 during the winter (never relit the pilot light for my heater) it saves me a few bucks in electricity.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 02-06-2008, 06:28 PM   #25 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

speedstep doesn't always affect your overclock. I, for one, have never had any problems leaving it on. No sense in using tons of power if you're just idling.
__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 02-07-2008, 02:58 PM   #26 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 91
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

I look forward to my first OC
Doer. is offline  
Old 02-07-2008, 04:30 PM   #27 (permalink)
Wizard Techie
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere inbetween FL and NY
Posts: 3,187
Send a message via AIM to Drizzt
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

Quote:
Originally Posted by mgcook View Post
i had a 680i A1...Nosboost300 has it now.

i also had it stable up to 3.6Ghz and i ran it through various benchmarks at 4.0-4.1 with a tuniq for cooling.

I also used the P30 BIOS as they are currenty the best for overclocking a quad. you may need to upgrade to that version to get a better/stable OC

heres my settings i used for 3.2Ghz and DDR2-800 Crucial Ballistix ram




I set my stuff to the same except for the

nforce spp
nforce mpp
and ht nforce spp


and i got a fatal error (blue screen of death) after i tried to search for ati tool... didnt get a chance to start prime up...

But is my error due to not setting those nforce spp and nforce mpp and ht nforce? I didnt know they had to be set to anything..

edit:
I set everything exactly as you had it and i just got that blue screen again something about a page file or watever after i opend up systemproperties to check on the ghz... i'm not exactly sure what im doing wrong... i turned off that cie thing also
__________________
CPU:Q6600 G0 @ 3.7Ghz (410x9 w/1.475v)
Motherboard:Asus P5E X38
Memory:2x2GB OCZ Reapers DDR2 1066
Graphics Card:GTX460 768MB @ 880/1760/2000
Hard Drive:2x WD Black 1TB
Power Supply:Xion 800W
Case:3DAurora
CPU cooling: H50
GPU cooling: Best Stock Cooling I Have Ever Had
Monitor:24" LG
Drizzt is offline  
Old 02-07-2008, 08:55 PM   #28 (permalink)
Monster Techie
 
mgcook's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: North Carolina
Posts: 1,723
Send a message via AIM to mgcook
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

yeah. if you dont increase the NB and SB voltages you can't get a good OC that is stable.
mgcook is offline  
Old 02-08-2008, 10:51 AM   #29 (permalink)
Wizard Techie
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere inbetween FL and NY
Posts: 3,187
Send a message via AIM to Drizzt
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8



This is the only thing i dont have set to the same... should i set this stuff in bios to be exactly the same so i can get that stable OC?

btw, i think my problem might be that i bought the wrong ram for my mobo... what kind of ram do you have mgcook?
__________________
CPU:Q6600 G0 @ 3.7Ghz (410x9 w/1.475v)
Motherboard:Asus P5E X38
Memory:2x2GB OCZ Reapers DDR2 1066
Graphics Card:GTX460 768MB @ 880/1760/2000
Hard Drive:2x WD Black 1TB
Power Supply:Xion 800W
Case:3DAurora
CPU cooling: H50
GPU cooling: Best Stock Cooling I Have Ever Had
Monitor:24" LG
Drizzt is offline  
Old 02-08-2008, 11:32 AM   #30 (permalink)
Techalicious
 
Redmo0n's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Perth, Australia
Posts: 1,566
Send a message via MSN to Redmo0n
Default Re: q6600 g0, 680i wont go above 2.8

Have you tried turning C1E and Speedstep off yet?
__________________

__________________
Back to stay?
Redmo0n is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
*The Official Tech-Forums 3DMark06/03 Rankings* gurusan Overclocking and Modding 4250 04-02-2015 12:23 PM
EVGA 680i Trade-Up Osiris Monitors, Printers and Peripherals 15 02-11-2008 04:34 PM
XFX 680i sli vs lt patonb New Systems | Building and Buying 10 12-12-2007 12:59 AM
OEM q6600 = 680i SLI mobo for 500$ veg1992 Buy/Sell/Trade and Hot Deals 4 06-23-2007 04:22 PM
Cheapest Q6600 Build Gumbercules New Systems | Building and Buying 34 06-01-2007 01:01 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.