Q6600 At 3.0GHZ - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-05-2008, 03:19 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Tenenbaum's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 359
Send a message via MSN to Tenenbaum
Default Q6600 At 3.0GHZ

I am running with a Xigamatek S1283.



Does this seem like the correct temperatures?
Looking around it seems a bit high, and certain cores runs higher then others.
After doing some research, my temperatures seem high, as people are getting better temperatures with the Stock Cooler, or the Xigamatek at 3.6GHZ.

I ran Prime95 and hit around 59C after a bit, max.
Those above are pretty much Idle Temps.

Anyone know why my temps might be so high? Or what I can do to fix this?
I run with a NZXT Tempest, so airflow isn't a issue.
Ambient temperature 74-80F.
Also, I used AS5 for Thermal Compound.

Appreciate it.
__________________

Tenenbaum is offline  
Old 12-05-2008, 03:29 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: Q6600 At 3.0GHZ

those temps are normal. Idle is a bit high but who cares about that, load temps are what matter and those are fine.
__________________

__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 12-05-2008, 03:31 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Tenenbaum's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 359
Send a message via MSN to Tenenbaum
Default Re: Q6600 At 3.0GHZ

So lets assume it hit 65C, would that be fine?
What is a temperature that I should watch for and back away from?
(Of course higher temperatures, but what is the limit?)

Thanks a bunch.
Tenenbaum is offline  
Old 12-05-2008, 03:35 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: Q6600 At 3.0GHZ

I'd keep load temps under 75C, others are comfortable with 80C.
__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 12-05-2008, 03:44 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Tenenbaum's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 359
Send a message via MSN to Tenenbaum
Default Re: Q6600 At 3.0GHZ

Any suggestions on lowering temperatures? As they see high for the Xigamatek S1283.
Tenenbaum is offline  
Old 12-05-2008, 12:24 PM   #6 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Q6600 At 3.0GHZ

Reapply the thermal paste as well as make sure you hve decent airflow in your case.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 12-05-2008, 12:39 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
QuaziBee's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Calgary, AB
Posts: 660
Default Re: Q6600 At 3.0GHZ

temps look high to me, volts look low.

idle should be just over room temp (25-27ish). if you keep your house at 21 (70f)
__________________
Network Administrator /
Project Coordinator
Moli Industries LTD.
www.rapidts.com
QuaziBee is offline  
Old 12-06-2008, 07:17 AM   #8 (permalink)
Electical Engineer
 
BongWizard's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: OZ
Posts: 916
Send a message via AIM to BongWizard Send a message via Yahoo to BongWizard
Default Re: Q6600 At 3.0GHZ

lookin OK to me... but you'll have to make sure you got nice airflow in your case to help the heat transfer out... what voltage are you actually at?? BIOS and actual?

VID is rather high, so you'll have to start cranking the voltage soon...
__________________

NZXT Lexa BlackLine w/ Red LEDs | Corsair TX-750 | Gigabyte EP45-DS3P | Intel Core 2 Quad Q9300 @ 3.6GHz
2x 2GB Kingston HyperX PC2-6400 @ 960MHz (5-4-4-13) | 3x Seagate Barracuda 7200.11 500GB HDD in RAID5
2x HIS Radeon HD 4850 @ 761/1129 in CrossFireX w/ Thermaltake DuOrbs | Creative X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro



Got a problem?? Click Here before posting!

BongWizard is offline  
Old 12-06-2008, 01:16 PM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: Q6600 At 3.0GHZ

1.2875 is not that high. Its probably a decent clocker.
__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 12-06-2008, 06:38 PM   #10 (permalink)
Electical Engineer
 
BongWizard's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: OZ
Posts: 916
Send a message via AIM to BongWizard Send a message via Yahoo to BongWizard
Default Re: Q6600 At 3.0GHZ

i spose its not too high compared to some of these newer q6600s, but there's definitely better
__________________

__________________

NZXT Lexa BlackLine w/ Red LEDs | Corsair TX-750 | Gigabyte EP45-DS3P | Intel Core 2 Quad Q9300 @ 3.6GHz
2x 2GB Kingston HyperX PC2-6400 @ 960MHz (5-4-4-13) | 3x Seagate Barracuda 7200.11 500GB HDD in RAID5
2x HIS Radeon HD 4850 @ 761/1129 in CrossFireX w/ Thermaltake DuOrbs | Creative X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro



Got a problem?? Click Here before posting!

BongWizard is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Tech Forums Official Crysis [Warhead] GPU Benchmark Thread gurusan Overclocking and Modding 543 03-12-2010 12:32 AM
intel Q6600 Batch List thirdshiftdj Overclocking and Modding 86 10-03-2008 01:01 AM
bad batch q6600? nukeman8 New Systems | Building and Buying 49 09-04-2008 11:42 AM
Overclocking Newbie help /w q6600 enthusiast1917 Overclocking and Modding 5 12-28-2007 02:40 PM
Overclocking a q6600 Riznarf New Systems | Building and Buying 2 06-04-2007 02:42 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.