Proposed System - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-04-2004, 05:32 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,574
Default Proposed System

Alright, I've put together a list of stuff for a new computer:

Asus P4P800S-X Socket-478 I848P ATA - Sound Lan USB2 800FSB SATA Retial Box

Intel Pentium 4 2.8GHz Prescott Skt478 FSB533 1MB Cache Retail Boxed CPU

Western Digital Cavier SE 80Gb 7200rpm 8mb Cache Hard Drive - OEM

Corsair (VS1GB400C3) 1024MB, DDR400 / PC3200, non-ECC, 184 DIMM, unbuffered, CL3, 64Mx8 DRAMs

Casetek CK-10162A Blue And Beige Atx Case With 350WATT PSU

Samsung 16x48 IDE DVD-ROM Drive - Retail Box

Sony OEM 3.5 Floppy Drive

XFX Geforce Mx4000 64MB DDR AGP8x TV-Out Retail Box

As you can see the graphics card is crap, but that doesn't matter to me, it's not a gaming machine. Anyway, I'd like to know if all this stuff is compatable? I've never built a computer before. Will there be any problems?

Thanks in advance.
__________________

m3trj is offline  
Old 12-04-2004, 05:58 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

I don't see any incompatibilities there. How much are you spending on a graphics card? more than likely you can get better for the same price. I mean unless you REALLY don't care that much, but you might as well get as much power per dollar as you can.
__________________

Nubius is offline  
Old 12-04-2004, 07:35 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 764
Send a message via AIM to True_Orb
Default

Looks good, but buy 2 512mb sticks of ram instead of a single 1024 stick. It will help performance.
__________________
I argue with people on internet message boards.
Don\'t copy dat floppy!

--------------
Gigabyte GA-7DX(R) DualBIOS/A-bit KV8-Pro
AMD Duron 1.313GHZ/AMD 64 3000+ 2.0 GHZ
512 DDR266/1024 OCZ DDR (3200)
Chaintech GeForce 3 128mb/eVGA 6800GT 256mb
400 watt Powmax/530 watt Fortron
40.9GB 94098U8/80gb SATA
Maxtor DiamondMax/Seagate Barricuda
AOpen KF45A modded case
True_Orb is offline  
Old 12-04-2004, 07:37 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

Looks good as long as your not going to be gaming.
beedubaya is offline  
Old 12-04-2004, 08:08 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 447
Send a message via AIM to Pavlyk
Default

Yep same everyone else said.
Pavlyk is offline  
Old 12-04-2004, 08:12 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 112
Default

looks great. If you want to save a bit more money, you could go for the 2.8C cpu (not prescott, not sure if it has HT though). Prescott cpu's run hotter than the Northwood ones.
Richard is offline  
Old 12-04-2004, 08:29 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,847
Send a message via AIM to OIDanTheManIO Send a message via Yahoo to OIDanTheManIO
Default

Quote:
Originally posted by True_Orb
Looks good, but buy 2 512mb sticks of ram instead of a single 1024 stick. It will help performance.
Agreed.

What do you plan on doing with this computer anyway?
__________________
<a href=\"http://oi-forums.com/index.php?topic=187.0\"><img src=\"http://img171.echo.cx/img171/2096/getopera9zg6jw.png\"></a>
OIDanTheManIO is offline  
Old 12-06-2004, 01:33 AM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 128
Send a message via ICQ to Smokin-A.I. Send a message via AIM to Smokin-A.I. Send a message via Yahoo to Smokin-A.I.
Default

i didnt see a burner for cd or dvd..if your going to use this for business you will need a burner to use for backups, may at first seem a bit unreasonable at first , but a harddrive can crash and then you have nothing , whereas if you keep backups on a dvd for instance , its permanent and cand be destroyed and you can make them bootable...just a thought here ..
other than that , nice machine ..very nice
__________________
if its not artifical intelligence, why have it?
Smokin-A.I. is offline  
Old 12-06-2004, 04:44 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 764
Send a message via AIM to True_Orb
Default

What kind of DVD/CD would you want to make bootable?
__________________
I argue with people on internet message boards.
Don\'t copy dat floppy!

--------------
Gigabyte GA-7DX(R) DualBIOS/A-bit KV8-Pro
AMD Duron 1.313GHZ/AMD 64 3000+ 2.0 GHZ
512 DDR266/1024 OCZ DDR (3200)
Chaintech GeForce 3 128mb/eVGA 6800GT 256mb
400 watt Powmax/530 watt Fortron
40.9GB 94098U8/80gb SATA
Maxtor DiamondMax/Seagate Barricuda
AOpen KF45A modded case
True_Orb is offline  
Old 12-06-2004, 05:46 PM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 73
Default

i'd prefer OCZ over Corsair at the moment but there isn't really a difference.

and maybe a 3.0 cpu? and probably a better vid card. everything else seems fine!
__________________

__________________
<font size=\"2\" face=\"Verdana\"><Color=\"red\">Under The Hood</font></color>
Blake is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.