Processor help! - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-12-2005, 04:20 PM   #21 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

yeah, it was tricky at those times. I have a friend who has a 1.8ghz 478, but i know somebody with a 2.0ghz 423. Just tell us your mobo model and well sort everyrthing out.
__________________

__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 04-12-2005, 07:34 PM   #22 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 15
Send a message via AIM to SlySniper
Default

lol, sorry for not psoting in a while, but how do i find what kind of mobo i have?
__________________

SlySniper is offline  
Old 04-12-2005, 08:27 PM   #23 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

try a program like everest home edition, it might say on bootup/POST as well
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 04-12-2005, 08:45 PM   #24 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

SlySniper, im not trying to push AMD on you. Nor am i trying to get you to spend more money. But if your doing some serious gaming. Such as online games and games such as Doom3, Half Life, Farcry, WoW, ect. Getting an AMD will work alot better for you. If your going to get a 2.8ghz Intel, your going to want one with 800mhz FSB. That means your going to need a new mobo. So you wouldent be going out of the way getting an AMD.

Also, socket 478 Intels are out-dated. All the new processors from Intel are LGA775. So that means you cant really upgrade on a 478. The new motherboards for AMD is socket 939.

You can get an AMD64 3000 for around 140$. You can also get a new motherboard for it around 100$. This processor will play games alot better then that 2.8ghz Intel.
__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 04-13-2005, 03:54 PM   #25 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 15
Send a message via AIM to SlySniper
Default

ok, i found out what MOBO i have, its a ECS L4S5MG
SlySniper is offline  
Old 04-13-2005, 05:40 PM   #26 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

probly the fastest processor you could get in that system is this:

http://www.newegg.com/app/ViewProduc...116-188&depa=1

however it wont be a great performer because of the slow fsb. I recomend that you wait and get a new cpu/ram/mobo/gpu or even a completely new system because the upgrade path for your motherboard is limited.
__________________

__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.