Processor and heatsink help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-29-2005, 05:07 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 167
Question Processor and heatsink help

I accidently touched the top of a 3400 amd athlon processor. I noticed a small smudge from my fingers. No electric shock. I used a tissue and rubbed it off a bit but there is a small area where I can still se where I touched is this bad? If so what do I use to clean it? Also I bought Antec Formula 5. Will this do the same thing as Arctic silver 5? Thanks
__________________

forlorn_ronin is offline  
Old 03-29-2005, 05:20 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

q-Tip and 99% isopropyl. It's nothing to worry about insanely really....although yes technically the grease from your fingers and the paste won't like each other, it won't just kill the performance of your grease so I wouldn't worry about it.
__________________

Nubius is offline  
Old 03-29-2005, 05:29 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

I touched my zalman heatsink with my fingers and only wiped it off with damp paper towel, I probably should have cleaned it better but I still get amazing low temps.
Too bad a certain overclocking incident now has me scared to death of overclocking and makes me refrain from doing so.
__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Old 03-29-2005, 06:01 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Oh don't be such a wuss...OC IT TILL IT BURNS!!!
Nubius is offline  
Old 03-29-2005, 06:10 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

Well just dont touch your processor. Hell when i built my monster, i was at my friends house. He lives in his grandparents basement. Since him and his girl brook up. That place is fuzkk!ng trashed man lol. Everything we did turned sloppy, its like his basement influenced us. I had tons of fingerprince on my Swiftech heatsink. Remember, all that smuge on your fingers, is 95% water. So it will go away shortly.
__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 03-29-2005, 08:05 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

lol don't stop ocing just be more carful but i personally can't afford to burn my system ;D
__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Old 03-29-2005, 08:17 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

My incident had nothing to do with worrying about frying or burning my system. It's just that I had all my programs installed and everything the way I wanted it and then my brother messed the settings so bad that it corrupted the OS and I had to re-do it all. But I guess it worked out in the end since I decided that instead of redoing everything I had done I might as well start fresh and install windows 64 bit, which now I am absolutely addicted to.

Browsing these forums is just so much better on Internet Explorer 64 bit edition, it really is.
__________________

__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.