Problems with the e6300 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-18-2007, 11:55 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Phase-Six's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 250
Default Problems with the e6300

First of all my problem is I try to oc it by bumping the fsb up. I start at 266 which I think is what its at and then I go to like 270 and I know that that isnt much but it doesnt even boot. It just randomly restarts and then shuts off and doesnt do anything, just a big circle. I was wondering of what fsb I should start at and is there anything else I need to change to get up the speed of my cpu? btw here is my specs.
Processor: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6300 @ 1.86GHz (2 CPUs)
Memory: 2560MB RAM
Hard Drive: 160 GB
Video Card: NVIDIA GeForce 7600 GT
Monitor: 19 inch widescreen
Sound Card: Realtek HD Audio output
Speakers/Headphones:
Keyboard: Z Merc Gaming Keyboard
Mouse: Logitech G5
Mouse Surface: Allsor
Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Service Pack 2 (2600.xpsp_sp2_gdr.070227-2254)

And my mobo (not on list) lets me edit everthing to oc something its got the M.i.t M something intellegence t something.

Thats all i can really provide at the moment because I am at school. Maybe you can help with what I have posted here. When I get home I will post a link to the mobo and any other thing you might need to help me.
__________________

Phase-Six is offline  
Old 05-18-2007, 12:23 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: Problems with the e6300

what cooler are u using?
__________________

__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Old 05-18-2007, 12:23 PM   #3 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Problems with the e6300

Failure to list motherboard......
Most important....
Ste is offline  
Old 05-18-2007, 12:25 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: Problems with the e6300

yeah true
__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Old 05-18-2007, 11:17 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
KingAustin's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Iowa
Posts: 673
Send a message via AIM to KingAustin
Default Re: Problems with the e6300

You need to tell us your motherboard and what type of RAM you have. 2560 is a weird number for RAM..
__________________
E6300 w/ AF7 Pro 3.11ghz
Gigabyte DS3
2GB G.Skill DDR2 800
7900GT w/ Zalman vf900 650/800
Z-5500 Digital Speakers
22" Chimei + 19" BENQ
XClio 3060
KingAustin is offline  
Old 05-18-2007, 11:21 PM   #6 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Problems with the e6300

Quote:
Originally Posted by KingAustin View Post
You need to tell us your motherboard and what type of RAM you have. 2560 is a weird number for RAM..
probably 2048 + 512, mb reverts back to single dr and lowest speed
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 05-18-2007, 11:24 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
KingAustin's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Iowa
Posts: 673
Send a message via AIM to KingAustin
Default Re: Problems with the e6300

Quote:
Originally Posted by peterhuang913 View Post
probably 2048 + 512, mb reverts back to single dr and lowest speed
I figured that was the setup, but was suggesting that it's a weird setup, I would just leave the 512 out and let the memory run in dual channel, but it doesn't seem our friend is too computer savvy.
__________________
E6300 w/ AF7 Pro 3.11ghz
Gigabyte DS3
2GB G.Skill DDR2 800
7900GT w/ Zalman vf900 650/800
Z-5500 Digital Speakers
22" Chimei + 19" BENQ
XClio 3060
KingAustin is offline  
Old 05-18-2007, 11:26 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Phase-Six's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 250
Default Re: Problems with the e6300

Meh here is the mobo Newegg.com - GIGABYTE GA-965P-DS3 LGA 775 Intel P965 Express ATX Intel Motherboard - Retail
Phase-Six is offline  
Old 05-18-2007, 11:45 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
KingAustin's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Iowa
Posts: 673
Send a message via AIM to KingAustin
Default Re: Problems with the e6300

What RAM do you have?
__________________
E6300 w/ AF7 Pro 3.11ghz
Gigabyte DS3
2GB G.Skill DDR2 800
7900GT w/ Zalman vf900 650/800
Z-5500 Digital Speakers
22" Chimei + 19" BENQ
XClio 3060
KingAustin is offline  
Old 05-19-2007, 03:37 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Phase-Six's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 250
Default Re: Problems with the e6300

Well im using G skill ram 2gbs and then added an extra 512 that I had laying around... Should I take the 512 out and then try to oc it?
__________________

Phase-Six is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AVG Free problems,, TomW Viruses, Spyware and Malware 4 05-08-2007 09:08 AM
Some MacBooks May Have Battery Problems Osiris Apple and Mac 0 04-27-2007 05:50 PM
TV Tuner problems tigerfootball05 Hardware Repairs and Troubleshooting 0 04-21-2007 09:05 PM
Laptop CD/DVD Drive problems?? sonik Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-10-2007 03:49 AM
Harddrive problems Shafra Hardware Repairs and Troubleshooting 0 03-29-2007 05:55 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.