Problem with my new build comp - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-09-2005, 12:12 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 6
Default Problem with my new build comp

Hi guys,
I just build a new computer and when i went to turn it on the fans flashed the color and moved a little but then stopped. It was like it just shut down.

After messing with it a bit we figured out that you have to press up on the power supply cords (from the inside of the computer, a pain in the ***) to get it to turn on. The fans on the power suppy, the processor, and the fan on the side of the case work but the monitor doesnt turn on and the keyboard flashes the greenlights that indicated the capslock and scroll lock but thats it. SO i really dont know what to do. Its like its got a short circuit or something. I figure its the power supply thats messed up so i guess i should get a new one but i just wanted to see if any of u guys could help me out.

If u need any information just let me know and ill post it

the power supply is 550Watts
__________________

KlooTzaK is offline  
Old 05-09-2005, 12:17 PM   #2 (permalink)
RB
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 6
Default

Do you have a spare power supply around that you could try? If you have to move the wires for it to work it's probably your psu.

I'm a noob tho
__________________

RB is offline  
Old 05-09-2005, 12:26 PM   #3 (permalink)
Memberbot
 
Elbatrop1's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057
Default

Ya, if you have to hold your wires in place just to start the computer, then its time to get a new one, even if something else if wrong.
__________________

Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
1TB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Old 05-09-2005, 02:16 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 406
Send a message via AIM to MrBebop26 Send a message via Yahoo to MrBebop26
Default

Better to get a new one before a wire falls out and there goes the whole computer.

-Ryan
MrBebop26 is offline  
Old 05-09-2005, 10:57 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 6
Default

thx guys im getting a new one tomarrow and ill let u know how it turns out
KlooTzaK is offline  
Old 05-10-2005, 01:20 AM   #6 (permalink)
Memberbot
 
Elbatrop1's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057
Default

Good for you! I would make a whole new thread if you come up with any more problems to ensure you get the advice you need
__________________

Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
1TB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Old 05-12-2005, 02:22 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 6
Smile

yea thats what it was and im writing this post on my new comp its so fast
thx guys
__________________

KlooTzaK is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.