the Power Switch, Compatibility issues - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-19-2004, 09:04 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 48
Default the Power Switch, Compatibility issues

I realize that the power switch is wired to the motherboard ( along with the power/IDE indicator lights) and that the switch comes with the case, so my question is will a pentium 3 era case be compatible with a brand new off-the-shelf motherboard?

this is the case i may buy

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...715403821&rd=1


and I plan on getting a motherboard similar to this one

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...sPageName=WDVW

will the power switch be compatible

and are the switches/connectors/sockets universal for ATX cases/motherboards?


thanks in advance
__________________

Naga is offline  
Old 10-19-2004, 10:10 PM   #2 (permalink)
ID.10T
 
ohGrFreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Midwest in tha houzze
Posts: 1,657
Send a message via AIM to ohGrFreak Send a message via Yahoo to ohGrFreak
Default

this may be just me, but i don't think i would trust a 20 dollar case. mobos will include all hook ups for case buttons like the power/reset buttons.
__________________

__________________
ohGrFreak is offline  
Old 10-20-2004, 01:07 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 590
Send a message via AIM to Shrapnill
Default

Poer buttons are a standard. Everything works with everything.

Also- the case is crap. I hope you dont expect to use that power supply. Cos basically all youll be buying is a big steel box for $20.
__________________
System specs? Lets just get down to it people:

My penis is bigger than yours.
Shrapnill is offline  
Old 10-20-2004, 01:14 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 48
Default

was planning on kicking the 300W power supply and simply using the case but now i have some second opinions on it

what do you think would be bad about it?
Naga is offline  
Old 10-20-2004, 01:24 AM   #5 (permalink)
ID.10T
 
ohGrFreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Midwest in tha houzze
Posts: 1,657
Send a message via AIM to ohGrFreak Send a message via Yahoo to ohGrFreak
Default

you mean using the power supply that comes with the case? as i said before, 20 bucks is cheap, i would not trust the power supply either, i would up it to a name brand 350+ watt psu at least. if money is truely a priority, get the case and upgrade the psu. if you could save up 60 bucks or more, i would go to newegg.com and check out some better quality cases w/psu's.

EDIT: i don't even trust my power supply that came with my Raidmax case, it does it's job well and it's a 420 watt. but with me overclocking my chip and my 6800, i plan to upgrade my psu soon.
__________________
ohGrFreak is offline  
Old 10-20-2004, 01:26 AM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 48
Default

yeah, you can get a good 500 - 600W power supply on ebay for ~ $30

ill look at newegg, thanks
Naga is offline  
Old 10-20-2004, 01:27 AM   #7 (permalink)
ID.10T
 
ohGrFreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Midwest in tha houzze
Posts: 1,657
Send a message via AIM to ohGrFreak Send a message via Yahoo to ohGrFreak
Default

kewl, newegg is great, you'll be happy if you get a case from there.
__________________
ohGrFreak is offline  
Old 10-20-2004, 01:28 AM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 48
Default

i was looking for a full tower, and i am on a tight budget w/ this - thats why i dug up that one on ebay
Naga is offline  
Old 10-20-2004, 01:30 AM   #9 (permalink)
ID.10T
 
ohGrFreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Midwest in tha houzze
Posts: 1,657
Send a message via AIM to ohGrFreak Send a message via Yahoo to ohGrFreak
Default

even on a tight budget, that 20 case is too cheap. you would want the comp to be cool (temp wise) and the psu to work well and have good rails. there are good cases on newegg, or even tigerdirect.com for fairly cheap, but are brand name, better cooling, and they would look a lot better.

may i ask why you need a full tower? i feel that midtowers are more than enough room to house a kickin comp.
__________________
ohGrFreak is offline  
Old 10-20-2004, 01:36 AM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 48
Default

i like doing external case mods, and I want room inside to mess around

you think this is ok?

http://www.newegg.com/app/ViewProduc...-180-024&depa=
__________________

Naga is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.