Please Help with RivaTuner - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-28-2007, 04:51 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2006
Location: Canada
Posts: 274
Default Please Help with RivaTuner

Hey guys, I just downloaded RivaTuner 2.05 and I want to OC my 8800GTS some. I have adjusted the fan speed to be 80% instead of 60% and then when I go to try and change my clock speeds I get a message that wants to detect current settings by rebooting. Here is a screeny of what I am looking at:
http://i121.photobucket.com/albums/o...ldw/screen.jpg
It will not let me "Enable driver-level hardware overclocking" and just gives me that message every time. I have rebooted my computer with the tool a couple of times now to see if that would work but it does not. I have never used RivaTuner before so maybe I need to change some other settings before it will allow me to OC the card?? Please help me out here. Thanks
__________________

__________________
Money Pit
i5 4590 - 3.3GHz
R9 280 OC
8GB G.Skill 1600
dave39 is offline  
Old 10-28-2007, 05:11 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Please Help with RivaTuner

Looks like they can't detect your core and mem clock. Anyways, you might want to try out ATI Tool, I think it's easier to use.
__________________

__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 10-28-2007, 05:14 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2006
Location: Canada
Posts: 274
Default Re: Please Help with RivaTuner

ATI Tool is for ATI cards though right?
__________________
Money Pit
i5 4590 - 3.3GHz
R9 280 OC
8GB G.Skill 1600
dave39 is offline  
Old 10-28-2007, 05:14 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Please Help with RivaTuner

Nope, you can use it with most nVidia cards as well.
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 10-28-2007, 05:17 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2006
Location: Canada
Posts: 274
Default Re: Please Help with RivaTuner

Can you adjust your fan speed with it as well?
__________________
Money Pit
i5 4590 - 3.3GHz
R9 280 OC
8GB G.Skill 1600
dave39 is offline  
Old 10-28-2007, 05:23 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2006
Location: Canada
Posts: 274
Default Re: Please Help with RivaTuner

Would N Tune be the best choice for me to OC ?
__________________
Money Pit
i5 4590 - 3.3GHz
R9 280 OC
8GB G.Skill 1600
dave39 is offline  
Old 10-28-2007, 05:24 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Please Help with RivaTuner

Nope, you can't adjust the fan speed. Adjusting the fan speed, you can try something else, but for overclocking the VGA, I think ATi Tool seems pretty easy. They should detect your stock Core and Mem clock once you open up ATi Tool.
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 10-28-2007, 06:08 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2006
Location: Canada
Posts: 274
Default Re: Please Help with RivaTuner

I used N-Tune. Current GPU settings at 625/950
Scored 11,500 in 3dmark06.
Thanks for the help. NTune is pretty easy to use.
__________________
Money Pit
i5 4590 - 3.3GHz
R9 280 OC
8GB G.Skill 1600
dave39 is offline  
Old 10-28-2007, 06:10 PM   #9 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Please Help with RivaTuner

Yeah, I guess every program is pretty easy to use once you learn about it a bit more, lol. Well it's great that you figured out how to use it!
__________________

__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nvidia 8500 gt ( rivatuner no fan speed adjuster ) kurtowns Overclocking and Modding 4 10-20-2007 07:23 AM
Question about oc'ing with rivatuner espeed Overclocking and Modding 1 09-24-2007 09:10 PM
nVidia Control panel and RivaTuner dashogun New Systems | Building and Buying 0 08-22-2007 11:48 PM
Rivatuner and gtx cooling results Gabb New Systems | Building and Buying 0 06-21-2007 02:53 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.