Phenom II X3 is unlockable to X4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-23-2009, 09:34 PM   #1 (permalink)
I feel funny...
 
thirdshiftdj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lowell,Ma
Posts: 3,808
Send a message via AIM to thirdshiftdj
Default Phenom II X3 is unlockable to X4

Phenom II X3 710

Mobo: Biostar TA790GX (they said you can use any 790GX + SB700 mobo to unlock)

Go to BIOS, modify Advance Clock Calibration to Auto

that's all
now save the BIOS, restart and wait to see the magic...

Phenom II X3 is unlockable to X4 (WTF???) - VR-Zone.com: News and Reviews
__________________

thirdshiftdj is offline  
Old 02-23-2009, 09:37 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Phenom II X3 is unlockable to X4

Would that work out?

Because wasn't Phenom II X3 sold as Phenom II X4's with a defective core?

But it seems soft-mod's have come to the CPU's as well!
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 02-23-2009, 09:42 PM   #3 (permalink)
I feel funny...
 
thirdshiftdj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lowell,Ma
Posts: 3,808
Send a message via AIM to thirdshiftdj
Default Re: Phenom II X3 is unlockable to X4

it was prime stable
thirdshiftdj is offline  
Old 02-23-2009, 09:42 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Phenom II X3 is unlockable to X4

Ya, I saw that, but I meant, is it guaranteed to work most of the time?

Because if it is.... I MUST HAVE IT

Free Phenom II X4 810 for $56 less dollars!
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 02-23-2009, 09:52 PM   #5 (permalink)
I feel funny...
 
thirdshiftdj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lowell,Ma
Posts: 3,808
Send a message via AIM to thirdshiftdj
Default Re: Phenom II X3 is unlockable to X4

Yea, I wouldn't bet on it working 100%. What do you have to lose?

edit: I would be afraid to oc the 4th core.
thirdshiftdj is offline  
Old 02-23-2009, 09:54 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Phenom II X3 is unlockable to X4

I would buy these just to try it out.. but knowing my luck I'd epic fail and get one that didn't work out too well...

So any word on other boards that have the feature? preferably ones that are cheaper (like 780g's? because I think I saw something like that before here)
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 02-23-2009, 10:06 PM   #7 (permalink)
Inspired by Art
 
tastegw's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: PA
Posts: 1,400
Default Re: Phenom II X3 is unlockable to X4

would be funny if you could get the 7750 to unlock its 3rd core.

but im pretty sure thats not gonna happen
__________________
tastegw is offline  
Old 02-23-2009, 11:48 PM   #8 (permalink)
I feel funny...
 
thirdshiftdj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lowell,Ma
Posts: 3,808
Send a message via AIM to thirdshiftdj
Default Re: Phenom II X3 is unlockable to X4

Quote:
Originally Posted by vernong1992 View Post
I would buy these just to try it out.. but knowing my luck I'd epic fail and get one that didn't work out too well...

So any word on other boards that have the feature? preferably ones that are cheaper (like 780g's? because I think I saw something like that before here)
Haven't seen anyone try on a different board or anyone even try it out for that matter. Anyone here w/ that setup that can try?
thirdshiftdj is offline  
Old 02-24-2009, 04:15 AM   #9 (permalink)
Biostar Stole my heart
 
Hussein19891's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Canada
Posts: 2,209
Send a message via MSN to Hussein19891
Default Re: Phenom II X3 is unlockable to X4

Quote:
Originally Posted by tastegw View Post
would be funny if you could get the 7750 to unlock its 3rd core.

but im pretty sure thats not gonna happen
The Advanced calibration shows 4 cores on my chip.........

Oh and vernong, the X3's have 6MB L3 cache. So it would be $56 less for a chip with a better architecture. X4 810 only has 4MB.

-Edit: Ok I tryed unlocking the 3rd core on the 7750. But in the advanced callibration settings I can only unlock all the cores or disable it. So that means for me to get lucky, both of the disabled/defective cores must work. Which is highly unlikely, but in the case of the X3's, it is worth the try to see if the extra core works or not.
__________________


Hussein19891 is offline  
Old 02-24-2009, 09:55 AM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default Re: Phenom II X3 is unlockable to X4

The X3 720 just keeps sounding better and better.

I do assume the 720 would work as well.
__________________

__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD announces socket AM3 Phenom II processors thirdshiftdj New Technology and Products 37 02-17-2009 03:53 AM
*** Official Phenom 2 Review Thread *** gurusan New Technology and Products 40 01-13-2009 03:26 AM
AMD Phenom II hits 5GHz stable KSoD Polls 0 11-21-2008 02:25 PM
AMD Phenom & Spider vs Intel QX9770 (What a joke AMD is) Osiris Monitors, Printers and Peripherals 88 12-20-2007 10:40 PM
Phenom x4 vs Intel Core 2 and Quad gurusan New Systems | Building and Buying 25 11-03-2007 07:01 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.