PC Issues. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-31-2004, 05:16 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 17
Default PC Issues.

AMD 2600.
ATI Radeon 9800 pro, 128mb.
1gb, pc2700 crucial.


Now with these specs I am gettin horrible FPS on some games. When games auto detect my settings, the games run poorly. I could run Far Cry at medium with like, 20fps. What could be causing this? Any ideas?

I defragged, but its still a complete MESS. Could this be slowin down my PC? I checked to see if all accerlations were on in DX Diag, they were. Im updated to the latest video card drivers. My PC runs at hot temps (55-60, idle). Ive just chose to ignore it for now, as its been runnin this hot for a year.

Im not sure if this belongs here, but seemed like the best place.
__________________

Strycker is offline  
Old 08-31-2004, 05:28 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

In your ATI control panel, under the direct3d settings do you have the slider on high quality or application preference? For best performance, move the slider to application preference. Second, what drivers are you using? You might want to re-install the drivers or move to the omega drivers.
__________________

beedubaya is offline  
Old 08-31-2004, 05:32 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 17
Default

I believe im on 4.8 catayalyst drivers, where can I check?

Second, I have everything on peformance instead of quality.

Edit: I tried switchin drivers once, Was a DANG confusing process uninstalling my current ones so I just said screw it.
Strycker is offline  
Old 08-31-2004, 05:33 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

Hmmm...is that your processor running at 60*C idle. If so, thats a little hot and I would look into better cooling for it. That may be your problem.
beedubaya is offline  
Old 08-31-2004, 05:34 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 17
Default

Quote:
Originally posted by beedubaya
Hmmm...is that your processor running at 60*C idle. If so, thats a little hot and I would look into better cooling for it. That may be your problem.
Yes, 55-60 idle. Would that be slowin me down a whole lot?
Strycker is offline  
Old 08-31-2004, 05:35 PM   #6 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

high temps do not slow down anything
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 08-31-2004, 05:36 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

How hot does it get under full load? 60* is too hot when playing CPU intensive games such as UT2004, and will cause decreased performance. Let alone, 60* when idle.
beedubaya is offline  
Old 08-31-2004, 05:36 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 17
Default

I think I checked usin a prog, it got up to like 70.


I Considered puttin fans in before, but I dont have any intake/outtake holes already there, If I get a new heatsink. I misawell get a new proc while im at it. Should I try openin up the side of my case and puttin a house fan next to it, just that one time to see if that could be it?
Strycker is offline  
Old 08-31-2004, 05:38 PM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

Thats too hot, man. I would get a better heatsink/fan for it, or you could damage your processor.
beedubaya is offline  
Old 08-31-2004, 05:39 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 17
Default

Quote:
Originally posted by beedubaya
Thats too hot, man. I would get a better heatsink/fan for it, or you could damage your processor.
Ive been runnin it like this for a year, maybe ive already damaged it. Ill look into gettin a new heatsink/proc later, if this is the issue that causin me to slow down.
__________________

Strycker is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.