Partitioning hard Drive - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-11-2005, 11:39 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 78
Default Partitioning hard Drive

Still getting ready to put together my new comp. When I get ready to partition the hard drive, how do I know how much space to allocate to the OS? Is partitioning really necessary?

Thanks for any help.
__________________

__________________
What are all these extra screws for?
-=DFOX=- is offline  
Old 01-11-2005, 01:48 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 441
Default

1) What OS are you planning to use?

2) what size is the drive?

3) And Yes, partitioning is necessary even if you want the entire drive in a single partition (ie C drive), it still has to be created if the hard drive is brand new.

4) Which component did the extra screws come with?
__________________

Samm is offline  
Old 01-11-2005, 01:53 PM   #3 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Use the screws when u need screws somewhere.

5-10GB is enough for XP. Dependins on how many programs u install on XP's partition. I recommend using at least 2 partitions. 1 for XP and programs, and 1 for MP3, porn, docs etc.

So you can format +re-install XP without loosing ur important files.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 01-11-2005, 01:55 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 78
Default

I picked up a WD 80 GB 8 MB for now,

I am going to run Win XP Home

The screws thing is a joke, its a sig, LOL.
__________________
What are all these extra screws for?
-=DFOX=- is offline  
Old 01-11-2005, 01:56 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 78
Default

Makes sense, now to figure out how to actually do that
__________________
What are all these extra screws for?
-=DFOX=- is offline  
Old 01-11-2005, 01:58 PM   #6 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

You can partition during the XP setup.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 01-11-2005, 01:59 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 78
Default

Awesome, thanks alot, I wont be running to much, just Xp and a few games, I figure later on when I get some more cash, Ill do the raid thing.
__________________

__________________
What are all these extra screws for?
-=DFOX=- is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.