P4 1.8 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-17-2005, 10:46 AM   #1 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default P4 1.8

Im trading my emachines 550mhz pIII soon for a P4 1.8ghz(just the cpu and mobo).My friend is upgrading and doesnt need it anymore, hes buying a barebone and keeping the rest of his stuff. Does anyone think that this cpu (400mhz fsb and 256k L2 cache) with a ATI 128 pro 32 meg video card will be able to run counter-strike? Im thinking of selling that motherboard that im getting from him cuz its a slotek or something cheap and buying a decent one so i can overclock, i wanna hit atleast 2.0-2.2GHz. is it worth buying a new mobo? and if it is what would u recommend (sry i dont pay that much attention to intel...need somea advice)
__________________

__________________

reggie_da_man is offline  
Old 06-17-2005, 11:13 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,574
Default

It should play CS alright yeah. It is way above the minimum requirements.
__________________

__________________


\'There is only one basic human right, and that is to do as you **** well please.
And with it comes the only basic human duty, to take the consequences.\'



m3trj is offline  
Old 06-17-2005, 01:05 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 122
Send a message via AIM to bubba0315 Send a message via Yahoo to bubba0315
Default

Unless you have tons of spyware and crap, then you can't run it. (me )
bubba0315 is offline  
Old 06-17-2005, 01:20 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

what are the minimum system requirements for cs anyway? i know half-life 2 is 1.2GHz and recommended is 2.4

Quote:
Unless you have tons of spyware and crap, then you can't run it. (me )
run some scans clean out active X and download and use hijack this that should atleast do something, or if all else fails...REFOMAT!
__________________

reggie_da_man is offline  
Old 06-17-2005, 01:21 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

what motherboard would u reccomend?
__________________

reggie_da_man is offline  
Old 06-17-2005, 01:44 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,574
Default

Quote:
Originally posted by reggie_da_man
what are the minimum system requirements for cs anyway? i know half-life 2 is 1.2GHz and recommended is 2.4
I believe 400Mhz Pentium or equivalent, 32MB RAM, any graphics card really.

Half Life 2 is completely different. It's a much newer game.
__________________


\'There is only one basic human right, and that is to do as you **** well please.
And with it comes the only basic human duty, to take the consequences.\'



m3trj is offline  
Old 06-17-2005, 01:53 PM   #7 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default

i have a p-4 1.8ghz 256k lvl2 cache on a abit IS7-E2 mobo can be found for under 70 bucks. I have mine running at a steady 2.1ghz
any higher and it starts to get hot and i get random reboots. I have however gotten into bios at 2.8ghz but it wont boot to windows
__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 06-17-2005, 02:06 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 120
Default

it'l play counters strike 1.6 fine, i used to play with a celeron cpu, 128 of ram and the ****tiest vcard possible, but like m3trj half life 2 is completely different
David2004 is offline  
Old 06-17-2005, 02:09 PM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Half Life 1 (Counter-Strike) will run on that no problem.

I can probolly play it on calculators now...
DJ-CHRIS is offline  
Old 06-17-2005, 03:24 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

im talking about counter-srtike source eh
__________________

__________________

reggie_da_man is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.