Overcloking Ram - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-12-2008, 10:19 PM   #1 (permalink)
Over and Above Person
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 714
Send a message via MSN to Ric0h
Default Overcloking Ram

So my mobo is a 1066 standard

So I placed in some ballistix 1066

They appear as 800, So I am assuming if I add voltage from 2.2V to 2.4V will it fix it?

Thanks.
__________________

__________________
ANTEC 900: Gigabyte Ga-Ep35-DS3P : THERMALTAKE (700 watts) :
4 GB G.SKILL 1000 mhz Intel Quad Core (Q6600)
ATI 4870 ARTIC COOLER FAN
WD 640 and 22x DVD burner
Ric0h is offline  
Old 07-13-2008, 03:00 AM   #2 (permalink)
The Angriest of Amoebas
 
Join Date: Jun 2004
Location: Minnesota
Posts: 1,180
Default Re: Overcloking Ram

What voltage does your ram take normally? You should be able to just set your ram as 1066 instead of 800 in BIOS.
__________________

__________________
toxicity_27 is offline  
Old 07-13-2008, 02:40 PM   #3 (permalink)
Over and Above Person
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 714
Send a message via MSN to Ric0h
Default Re: Overcloking Ram

In the bios it appears as 1066, with the same timings as in the website, but on vista, and everest ultimate, and everything I tried so far, detects it as 800

(with the same 2.2V as the stock.)
__________________
ANTEC 900: Gigabyte Ga-Ep35-DS3P : THERMALTAKE (700 watts) :
4 GB G.SKILL 1000 mhz Intel Quad Core (Q6600)
ATI 4870 ARTIC COOLER FAN
WD 640 and 22x DVD burner
Ric0h is offline  
Old 07-13-2008, 03:16 PM   #4 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Overcloking Ram

Upping the voltage should do athing for speed.

Have you played with the ram speed itself? I'm running 1:1 so at a speed of 667mhz..

CPU at 3000/9 = 333 and 333*2 = 667

So, whats your RAM settings in the BOS? custom or manual?
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
An Extensive Guide: Maximizing Performance, Minimizing Budget Sora New Systems | Building and Buying 42 08-23-2008 06:35 PM
RAM Question b0bby System Upgrades 9 04-21-2008 11:32 PM
SLI ready RAM? Is it any better? What does SLI mean for RAM? StealthTools Overclocking and Modding 12 04-17-2008 09:27 PM
Is faster RAM really worth the extra cash ? Osiris System Upgrades 1 04-16-2008 05:08 PM
My Comp Won't Read My RAM - Help Please SabakuNoTaira Hardware Repairs and Troubleshooting 3 03-17-2008 12:59 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.