overclocking an SLI setup - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-02-2007, 08:49 PM   #1 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default overclocking an SLI setup

yes i'm a hypocrite. i'm running SLI. oh well it's not that bad . i picked up my second 7900GS for $60AU. the thing is i was under the impression overclocking in SLI would scale similarly in performance to overclocking a single card. yet overclocking the pair from 450/660 to 560/750 yielded only a 300 point increase in 3DMark06. is this to be expected or does anyone think something else is at play here? *gasp* could it be a bottleneck :amazed:?

edit: as a side note i can't get Rainbow Six Vegas to start any more. does anyone know if that's SLI related. i didn't have R6V installed on this fairly fresh install of windows until i went SLI yesterday so i can't be sure it's not software.
__________________

Nitestick is offline  
Old 03-03-2007, 03:13 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Ethereal_Dragon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Default

Can't really answer the SLI OC question, but with the R6V issue, try uninstalling and re-installing (and patching if needed)...

I had an issue with Battlefield 2 this weekend. Had the base game installed, and all was well, it was patched at 1.41. After installing Special Forces add-on, the base game was fine, and would play both single & multiplayer fine, but the SF game would only play single player game. When I would click JOIN to connect to an online server, it would crash to desktop.... Fixt by uninstalling BOTH the base game & SF....

Sorry, tangent.... mildly related I guess.... .
__________________

__________________
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Old 03-04-2007, 07:26 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

i think i've figured out the problem with Rainbow Six, i just have to get home to test my theory. i'm still looking for some insight as to why overclocking from 450/660-560/750 in SLI only boosted my 3DMark from ~6500 to ~6800

edit: R6V is now working.
Nitestick is offline  
Old 03-10-2007, 03:11 AM   #4 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default

well theres SLI for ya. lol j/k.
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 03-10-2007, 08:29 AM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

hey it's really not that bad . my single card stock score increased by 82% in 3DM06 in SLI and anything that can pretty much keep me between 50-130FPS on FEAR high quality@1600x1200 has my stamp of approval.
Nitestick is offline  
Old 03-10-2007, 07:56 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 805
Default

Nitestick its sli thats causing your problem with vegas, r6 vegas is not i repeat not sli optimized
http://forums.slizone.com/lofiversio....php?t608.html
try renaming the exe

another thing it cud be is are you using Y.A.S.U. or a legit copy?
__________________

backup287 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.