Overclocking in progress - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-28-2007, 12:32 AM   #11 (permalink)
True Techie
 
ApolloIV's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 192
Send a message via AIM to ApolloIV
Default Re: Overclocking in progress

Nice! Do you guys have any tips on getting mine any higher? Tomorrow when I get off work i'm going to see if i can't bump it up a little.
__________________

__________________
CPU: Q6600 2.8ghz for the time being
MOBO: GIGABYTE GA-EP35-DS3L
RAM: G.SKILL 4GB
GPU: VisionTek Radeon HD 4850 512MB
HDD: Barracuda 250GB
PSU: Rosewill Stallion Series RD600N
ApolloIV is offline  
Old 04-28-2007, 09:16 AM   #12 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 367
Default Re: Overclocking in progress

Quote:
Originally Posted by nagasama View Post
*pic here*

even nastier.
Even nastier by 4mhz and 2 seconds hehe (on a 3200+!):


As to ^, Just up the voltage a bit if your clocks start becoming unstable, but never try to go over ~1.55v, especially if you don't have very good cooling. Another tip is to keep temps below ~50C as heat can effect your OC massively (I couldn't reach 3ghz on my 3200+ unless I kept the idle temp below 40C. Anything over and it would BSOD in a heart beat).
__________________

__________________
Setup no longer here.... need new one....
xenium is offline  
Old 04-28-2007, 02:00 PM   #13 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Overclocking in progress

nice wallpaper (email it) what is the stock speed of a 3500+ ? what cooling are u using? cuz i'm getting an awesome X2 3600+ Brisbane!!
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 04-28-2007, 02:25 PM   #14 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: Overclocking in progress

That is very nice for an Athlon 3200...well done.
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 04-28-2007, 10:21 PM   #15 (permalink)
Hellfire!
 
Wildside's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 3,038
Send a message via MSN to Wildside
Default Re: Overclocking in progress

wouldnt all this OCing of the 3200+ just decrease the lifespan or something of ur CPU no matter how good of cooling u have?

i want to OC, once i fully upgrade my computer.
__________________
--Windows 10 Pro 64-Bit
--AMD Ryzen 1700x @ 3.4GHz w/ MX-4 and Corsair Hydro 100i Liquid Cooler
--Corsair LPX Vengeance Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 DRAM
--EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ 2GB GDDR5
--ASUS Crosshair IV Hero AM4 X370 Motherboard
--WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
--SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE250BW 2.5" 250GB SATA 6Gb/s SSD
--Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel ATX Full Tower Computer Case
--Corsair Professional Series 860-Watt AX860
Wildside is offline  
Old 04-29-2007, 01:58 PM   #16 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Overclocking in progress

Quote:
Originally Posted by xenium View Post
Even nastier by 4mhz and 2 seconds hehe (on a 3200+!):

As to ^, Just up the voltage a bit if your clocks start becoming unstable, but never try to go over ~1.55v, especially if you don't have very good cooling. Another tip is to keep temps below ~50C as heat can effect your OC massively (I couldn't reach 3ghz on my 3200+ unless I kept the idle temp below 40C. Anything over and it would BSOD in a heart beat).
NICE! D*** your low latency ddr! lol.
i'll catch that superpi time in time, meh heheheh! i would think this x2 is a little easier to keep cool (note difference in voltage). did you have to use any kind of exotic cooling?
i know that i could put my 4200 up to 1.55 and still stay in specs...it would get a little on the warm side for me, and i really didnt have noticeable differences in performnace. it seems the sweet spot for my 4200 is about 2.7ish (it would reach about 2.9 and stay stable), while this 3600 improves steadily to its highest overclcok (the one on cpuz i posted earlier) i have reached.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 05-01-2007, 12:30 AM   #17 (permalink)
True Techie
 
ApolloIV's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 192
Send a message via AIM to ApolloIV
Default Re: Overclocking in progress

I got it to 2.6! I'm running Prime95 now for about 30 minutes and no errors but the temp is around 52-54, i know it should be about 50 so is this to high?? I don't want to fry my chip just for that extra .5GHz.
__________________
CPU: Q6600 2.8ghz for the time being
MOBO: GIGABYTE GA-EP35-DS3L
RAM: G.SKILL 4GB
GPU: VisionTek Radeon HD 4850 512MB
HDD: Barracuda 250GB
PSU: Rosewill Stallion Series RD600N
ApolloIV is offline  
Old 05-01-2007, 12:48 AM   #18 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Overclocking in progress

thats not too bad if it is 100% loaded.
p.s.
lookie here:


look at the voltage, holy crap.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 05-01-2007, 03:22 PM   #19 (permalink)
True Techie
 
ApolloIV's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 192
Send a message via AIM to ApolloIV
Default Re: Overclocking in progress

Nevermind, it wont run Prime95 for more than 2 hours and 5 minutes, and i tryed bumbing up the voltage to +104% on top of the 1.5V and that made my temps go to 57 on a full load. I dont know if I should try and bump it up more or just leave it. What do you guys think???
__________________
CPU: Q6600 2.8ghz for the time being
MOBO: GIGABYTE GA-EP35-DS3L
RAM: G.SKILL 4GB
GPU: VisionTek Radeon HD 4850 512MB
HDD: Barracuda 250GB
PSU: Rosewill Stallion Series RD600N
ApolloIV is offline  
Old 05-01-2007, 04:06 PM   #20 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Overclocking in progress

Quote:
Originally Posted by nagasama View Post
thats not too bad if it is 100% loaded.
p.s.
lookie here:


look at the voltage, holy crap.
dude.... u so gotta help me with my oc' when i get it at the end of may!! seriously....
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vista 939 overclocking help nerdygeek Overclocking and Modding 6 04-21-2007 08:27 AM
Intel 1333 fsb vs the 1066 fsb chips in overclocking dario03 New Systems | Building and Buying 2 04-20-2007 01:08 AM
Overclocking An Intel 810? techsquad Overclocking and Modding 5 04-19-2007 09:17 PM
Overclocking Help on a Sony Vaio VGC-RB50 samuelsteven Overclocking and Modding 1 04-05-2007 05:12 AM
Overclocking on a Non O/C enabled Mobo. Oreo Overclocking and Modding 2 04-02-2007 06:21 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.