Overclocking P4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-09-2005, 10:13 AM   #1 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default Overclocking P4


Does this mean I can buy a P4 Northwood 2.4, OC it to 3.4, and it would be exactly the same CPU as the 3.4?





__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 01-09-2005, 11:12 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 284
Default

if you can get it up that high while keeping it stable yes. it would actually run fatser because in the process of overclocking you would raise your fsb and ram speeds higher than that of which they would normally run.
__________________

__________________
2.8 p4 @ 3.15 900fsb, 4 sticks corsair xms cas latency 2-3-3-6 256mb each, leadtek 6800 gt 256mb @ultra speeds, gigabyte ga8ik1100 mobo, nec 3500a 16x dual layer dvd burner, tdk 48x cd burner, wd 74gb raptor hd, windows xp pro sp2, dell 2005fpw 20 inch widescreen lcd monitor
jblaze725 is offline  
Old 01-09-2005, 04:11 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

I think very few people can end up with results like that.
__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 01-09-2005, 04:12 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 33
Default

optimally yes but i wouldn't try that without water cooling
rgschaef is offline  
Old 01-09-2005, 07:11 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 862
Send a message via AIM to Megadeth2 Send a message via Yahoo to Megadeth2
Default

Codeine, I had results like that. Nubius, get a Pentium 4 2.4 GHz on Prescott or Northwood with 800 MHz FSB. Then set voltage to full and same with your RAM, then turn up the base to 267 and you will hit 3.2 GHz. Those are the highest I've seen P4 2.4 hit. Yes it is possible to do that w/o water cooling, a decent after market air cooler will do fine.
Megadeth2 is offline  
Old 01-09-2005, 11:09 PM   #6 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

So what's the difference between the 2.4 and the 3.4 Northwood. Cause they are both Northwood. Does the 2.4 have a lower fixed multiplier?
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 01-09-2005, 11:27 PM   #7 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

So what's the difference between the 2.4 and the 3.4 Northwood. Cause they are both Northwood. Does the 2.4 have a lower fixed multiplier?
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.