overclocking an opty 165 - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-06-2007, 04:42 PM   #21 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default Re: overclocking an opty 165

Quote:
Originally Posted by Ste View Post
You will always regret those cheap purchases.

Which is why you don't buy "Cheap" in the first place. Even if you think you Won't OC at the start.
My Ram wasn't Cheap at the time but it had low clocks and i wasnt planning to O.C but i guess i did
__________________

__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 06-06-2007, 04:58 PM   #22 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: overclocking an opty 165

Value RAM Is almost always Cheaper than the overclocking Version/brand of the same RAM.

Even if it was not cheap, value RAM is still not a good idea when you want to overclock.
And Like I said, you don't want to buy cheap even if you don't want to OC at first, because you will later, and opps you already screwed yourself...
You will Probably have to make another purchase to get the most out of an OC.

I made that First mistake in my first build. I didn't want to OC, I didn't think I would, so I bought cheaply, value this and value that. It only came back to bite me when I wanted to OC later. I ended up spending more money then I would have had I just bought Good nonvalue, noncheap components in the first place.
__________________

Ste is offline  
Old 06-07-2007, 05:03 PM   #23 (permalink)
The Bulldog
 
zmatt's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: In an empty Ramen packet
Posts: 4,660
Default Re: overclocking an opty 165

well even with my ram as a crutch today i was able to get to 2.0ghz stable. its only 200mhz OC but I'm proud of it being the first OC i did om my "current" setup. here is the validation file.
CPU-Z Validator Database

do you guys think i should push for more?
__________________


ポップ・タルトが大好きです。
<<<<<<<Rep is always welcome
Ultimate Guitar exercises/ Songs for technique
zmatt is offline  
Old 06-07-2007, 05:05 PM   #24 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: overclocking an opty 165

I still want to know the Voltage, and RAM timmings you changed.

All of the Voltages Btw..
Ste is offline  
Old 06-07-2007, 05:57 PM   #25 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: overclocking an opty 165

Quote:
Originally Posted by zmatt View Post
do you guys think i should push for more?
YES! You should get at least 2.6-3.0 ghz!
__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 06-07-2007, 06:43 PM   #26 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: overclocking an opty 165

I don't know why he didn't tell us his voltage settings by now.

Unless Im blind (which is completly Possible) I didn't see any voltage information given in this thread. It would help so much...
Ste is offline  
Old 06-07-2007, 08:47 PM   #27 (permalink)
The Bulldog
 
zmatt's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: In an empty Ramen packet
Posts: 4,660
Default Re: overclocking an opty 165

I'm at 1.3v core (stock) voltage. sorry i thought you guys new that. I lowered the ram to 200mhz and just pushed the fsb up to 225.


btw my temp never gets above 47C under load. I was playing stalker and i never got above that so i think cooling is ok.
__________________


ポップ・タルトが大好きです。
<<<<<<<Rep is always welcome
Ultimate Guitar exercises/ Songs for technique
zmatt is offline  
Old 06-07-2007, 09:12 PM   #28 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: overclocking an opty 165

yeah to push past 225 you will likely have to start increasing the voltage to the cpu in small increments.
what are your ram voltages before ste esplodessssss...
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 06-07-2007, 09:20 PM   #29 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: overclocking an opty 165

Quote:
Originally Posted by zmatt View Post
I'm at 1.3v core (stock) voltage. sorry i thought you guys new that. I lowered the ram to 200mhz and just pushed the fsb up to 225.


btw my temp never gets above 47C under load. I was playing stalker and i never got above that so i think cooling is ok.
And the other voltages?


You do know that you cannot get a max OC without adjusting voltages? Right!?
Ste is offline  
Old 06-07-2007, 10:01 PM   #30 (permalink)
The Bulldog
 
zmatt's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: In an empty Ramen packet
Posts: 4,660
Default Re: overclocking an opty 165

yes i do, and i have cheap ram. i dont want a max oc cause i dont have the parts for it. i stated that earlier. i want to know how much farther i can get. without changing volts. i have crucial value ram i doubt it will change volts very well.

anyways any estimates here? or is 2.0 the highest i can do without adjusting voltage?
__________________

__________________


ポップ・タルトが大好きです。
<<<<<<<Rep is always welcome
Ultimate Guitar exercises/ Songs for technique
zmatt is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UnBiased Intel Core 2 Duo Overclocking with Overclocking Test Systems veg1992 Overclocking and Modding 7 11-21-2007 07:24 PM
Shutdown problem when overclocking Zatio89 Overclocking and Modding 6 05-20-2007 09:50 PM
I want to know about Overclocking for New Computer bbcrew Overclocking and Modding 3 05-10-2007 12:10 AM
Need Help - Overclocking for First Time Sydzy Overclocking and Modding 1 05-01-2007 10:01 AM
Overclocking on a Non O/C enabled Mobo. Oreo Overclocking and Modding 2 04-02-2007 06:21 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.