Overclocking a Nvidia Geforce 6600LE / 6200 Tbcache results - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-28-2006, 05:09 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 266
Default Overclocking a Nvidia Geforce 6600LE / 6200 Tbcache results

I'm currently overclocking a 6600Le geforce video card and a 6200 turbocache video card, both on seperate PCS.
Does anyone have any first hand experience of the results they recieved by overclocking one / both of these cards so I can use it as a general guideline.
Or any second hand experience from websites, reviews etc, I had a look on google and couldn't find anything. If anyone needs more info please ask.
Thanks
__________________

Willeh is offline  
Old 07-28-2006, 08:33 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 837
Send a message via AIM to 2fast4u
Default

i heard u can't oc a turbocache video card
__________________

__________________
2fast4u is offline  
Old 07-28-2006, 08:42 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

I remember someone putting a aftermarket cooler on a 6200 and it oc'ed like **** but the card is pretty under powered by todays standard.
__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Old 07-28-2006, 08:56 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 837
Send a message via AIM to 2fast4u
Default

i have a decent oc on mine with stock cooling but it isn't the tc version.... and im 90% sure u can't oc tc video cards
__________________
2fast4u is offline  
Old 07-28-2006, 09:04 AM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

Well theres only one way to find out, try it!
__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Old 07-28-2006, 09:50 AM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

take off the heatsink and find out what core the 6200 has. it'll either be the NV43 or NV41 GPU

the NV43 GPU is actually used for 6600's. and chances are, you can unlock the 4 extra pipelines they've disabled.
that can be done using Rivatuner.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 07-28-2006, 10:59 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 266
Default

I'm using coolbits to oc both. I think with coolbits, there's a feature known as 'detect optimal speed' or something like that. I used that on the tc and it boosted up core and memory speeds, I then turned up both at intervals of 4 mhz until errors and unstability started to show [used various benchmarking programs of course].
Same with 6600LE, I think I can overclock that a bit further since I didn't had enough time this morning.
Thanks guys. [still need results if anyone has any, first hand or second hand will do]
Willeh is offline  
Old 07-28-2006, 01:07 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 837
Send a message via AIM to 2fast4u
Default

maybe im wrong.. srry
__________________
2fast4u is offline  
Old 07-28-2006, 02:08 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 266
Default

Still ocing with the 6600LE.
Temperatures reaching about 65 - 70 degrees, during benchmark tests, is this ok?

Also, how can I attempt to unlock the 4 other pipelines with rivatuner. It's a new program for me.
Willeh is offline  
Old 07-28-2006, 02:51 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

Its a little high but it aint bad.
__________________

__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.