Overclocking Newbie help /w q6600 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-25-2007, 02:58 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 100
Default Overclocking Newbie help /w q6600

hey guys, ive been reading up guides on overclocking the q6600, and came across really complicated guides where they talk about memory timings, cpu core voltages, fsb, etcetc, and then forum posts where others have modestly 'bumped' up the fsb on their motherboard options to 333 to get their q6600's to 3.0ghz. the latter option is what i'd like to do, and was wondering if it would be fine, considering im a complete newbie at overclocking, and would only wish to reach 3.0ghz with my cpu. (planning to get a thermalright ultra extreme 120 for my g0 q6600 cpu, so hopefully wont have any issues getting to 3.0ghz on first try)
__________________

enthusiast1917 is offline  
Old 12-25-2007, 01:23 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default Re: Overclocking Newbie help /w q6600

Get a 3rd party HSF , then start clocking
__________________

__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Old 12-27-2007, 12:22 AM   #3 (permalink)
lolwut?
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,139
Default Re: Overclocking Newbie help /w q6600

(im going to do the same) all i have to do is change the fsb to 333? no volt changes or anythign at all else?
__________________
| Taintedplay | Q6600 | evga gtx 260| XP 32bit
taintedplay is offline  
Old 12-27-2007, 12:39 AM   #4 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Overclocking Newbie help /w q6600

You might have to adjust voltages, but you won't know until you try it..
Ste is offline  
Old 12-28-2007, 11:56 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 100
Default Re: Overclocking Newbie help /w q6600

im gonna try raise the fsb to 333, stock everything. if its unstable, im gonna give up. . dont have the heart to venture off and change voltages/other settings
enthusiast1917 is offline  
Old 12-28-2007, 02:40 PM   #6 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Overclocking Newbie help /w q6600

Not adjust voltages, are you crazy?

Push it man, don't be afraid.
enthusiast1917: Just look at the intel overclocking thread to give you some idea about the Voltages..
Official Intel Overclocking thread
__________________

Ste is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question about overclocking Q6600. Pastasauce Overclocking and Modding 10 12-24-2007 03:18 AM
UnBiased Intel Core 2 Duo Overclocking with Overclocking Test Systems veg1992 Overclocking and Modding 7 11-21-2007 07:24 PM
Overclocking the q6600 on the ds3R Gabb New Systems | Building and Buying 18 11-17-2007 07:37 PM
Overclocking q6600 raiden_nrl Overclocking and Modding 2 10-30-2007 09:35 PM
Overclocking a q6600 Riznarf New Systems | Building and Buying 2 06-04-2007 02:42 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.