Overclocking my x2 6400+ - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-15-2007, 11:51 PM   #21 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default Re: Overclocking my x2 6400+

Quote:
Originally Posted by Peter.Cort View Post
i was able to get 3.6ghz on my 4000+ but mine's a brisbane. i've got a afp64 and the thing never touches above 45C and the voltage was i believe 1.32ish.

^^It was stable, prime95 + 3dmark06
i just kinda find that hard to believe lol if you got ti that high, yet you keep it at 2.6ghz?
__________________

__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Old 12-15-2007, 11:57 PM   #22 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default Re: Overclocking my x2 6400+

does my cpu just naturally run at high voltages, because it says 1.4v stock, but even on stock speeds (3.2ghz) it says like 1.55v in cpu id?
__________________

__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Old 12-15-2007, 11:57 PM   #23 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: Overclocking my x2 6400+

ha. oh yeah. i meant 2.6. haha. oopsies!

its been a week since i've had a working rig but yeah i can hit 2.6 on stock voltage. but im looking to get a biostar tforce550. is it worth the 70 bucks or should i get a different board?
__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Old 12-16-2007, 12:03 AM   #24 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default Re: Overclocking my x2 6400+

mine was an open box one the 5500se, which is the newer edition. I got it from newegg for $35, but mien came with the box and all the cables and everyhting, I actually think they accidentaly sent me a new one lol, because it looks unopened, but yeah it's a great motherboard with great OCing possibilities. many options and lots of features in bios. It's been pretty stable too and I really like mine.
__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Old 12-16-2007, 12:06 AM   #25 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Overclocking my x2 6400+

Quote:
Originally Posted by BiGyLiLuPdAmIdL View Post
does my cpu just naturally run at high voltages, because it says 1.4v stock, but even on stock speeds (3.2ghz) it says like 1.55v in cpu id?
voltage sensors on motherboards are not always accurate. In fact, usually they're not.

When I set my voltage to 1.2V, CPU-Z tells me it's about 1.1V

My motherboard is a Foxconn C51XEM2AA Nforce 590 SLI board

*edit*
oh yeah, what are the ambient temperatures like where you live, BiGyLiLuPdAmIdL?
Over here, it's the beginning of summer.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 12-16-2007, 12:18 AM   #26 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: Overclocking my x2 6400+

ha, its just starting to hit winter here in new england, -2F and an expected 12 inches + of snow tonight. but thats me, i believe bigylilupdamidl lives out in cali area so it will be 40's-50's or a little warmer.

apok, what's a good board like under 120-130, preferably under 100 but I can go a bit higher, that will oc really well and atleast have all the options i would want. also being able to xfire would be nice. im not a mobo guy personally..
__________________

__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
An Extensive Guide: Maximizing Performance, Minimizing Budget Sora New Systems | Building and Buying 42 08-23-2008 06:35 PM
UnBiased Intel Core 2 Duo Overclocking with Overclocking Test Systems veg1992 Overclocking and Modding 7 11-21-2007 07:24 PM
Overclocking geforce 8 series? Gabb New Systems | Building and Buying 48 10-12-2007 02:25 PM
Overclocking my new AM2 6000+ Lord Lihp Overclocking and Modding 16 08-18-2007 10:37 AM
I want to know about Overclocking for New Computer bbcrew Overclocking and Modding 3 05-10-2007 12:10 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.